OUD GASTEL – We naderen de aprilmaand. Dat is de maand waarin de Werkgroep Sport ’t Veerke traditiegetrouw weer in actie komt. De 23e Vlietloop is dit jaar op maandag 30 april. Een mooi begin van de week, dachten wij zo. En voor al die atleten, die met de krant gaan meelopen richting de halve marathon van Etten-Leur kan de Gastelse stratenloop al een mooie eerste krachtmeting zijn. Hetzij 5, hetzij 10 Engelse Mijl. Die atleten ontmoeten eerst op 14 april voormalige marathoncrack Marti ten Kate voor een eerste clinic. En nóg eerder kan er al weer gelopen worden in Halsteren. De tweede wedstrijd van het West-Brabant Loop Circuit staat op zondag 1 april op het programma, en dat is geen grapje. 

Weer een week later is de keus groot met de zwemloop van Bergen op Zoom op Paaszaterdag, de zwemloop van Roosendaal op Tweede Paasdag en even verderop in Roosendaal ook de Kidney Run. Dat laatste lijkt een wat ongelukkige planning, maar ervaring leert dat verschillende atleten de zwemlopenreeks aflopen en niet per definitie de stratenloop aandoen. Weer een week later zijn alle ogen gericht op Bernard Heshof in zijn marathon van Rotterdam. Als er overigens meer Gastelaren zijn, die de klassieke afstand in de Havenstad gaan afleggen, dan horen wij dat graag. Het correspondentieadres voor deze rubriek is wim-broek@home.nl

De volledige regionale stratenloopkalender is onlangs ook gepubliceerd.

Dat het WBL-circuit een belangrijke impuls geeft aan de stratenlopen, bleek toch weer enigszins in Steenbergen, waar zondag de 25e stratenloop en de 6-uurs race op het programma stonden. Trok de laatste specifieke duursporters, op de stratenloop was het niet zo dik gezaaid met atleten. En de Gastelaren besloten vooral naar het WK veldlopen in het Keniaanse Mombassa te kijken. Daar greep Lornah Kiplagat op indrukwekkende wijze de wereldtitel, waarmee uiteraard ook de complimenten aan de Gastelse bondscoach in de cross Jack Wouters. Wim Nieuwkerk kwam in het Franse Meaux goed voor de dag met een derde plaats in de eerste Grand-Prix duatlon van het seizoen. In alle euforie in de rubriek vorige week nog wel even rechtzetten dat Marjolijn Linders in haar seniorengroep vierde werd in plaats van Brabantse kampioene. En dat Celine de Wild het cross-circuit op de derde plaats en Jannie van Merriënboer op de twaalfde plaats af sloot. Met hun ploeg Thor werden de meisjes tweede in het eindklassement. Michelle Reuvers eindigde op de 39e plaats bij de D-juniores. Verder is Cor Koetsenruyter, mede dankzij derde plaatsen in de Diomedon- en Thorcross als vierde geëindigd in de eindstand bij de veteranen 45-plus.