OUD GASTEL – In de sportverslagen kwam zijn naam maandag nauwelijks voor. Maar de prestatie van Paul Musters in de Achilles-cross mag niet onvermeld blijven. De boomlange Gastelaar is op de goede weg terug en onderstreepte zijn vorm met een overwinning bij de senioren. In de bossen bij de Zandspui moest Paul alleen Jack Hopmans, die dit seizoen veel crosszeges pakt, voor zich dulden. Paul liep de 10.870 meter in 41.10 minuten, een duidelijke tweede plaats en een halve minuut voorsprong bij de senioren. Broer Rob‘revalideert’ nog wat, maar deed al wel mee aan een spinning-marathon voor het goede doel. Hij hoopt er over een paar weekjes weer echt bij te zijn. Ook Gerbert van de Biggelaar herstelt van kleine kwaaltjes, maar het triatlonseizoen komt niet in gevaar.

Bij de C-meisjes was het crossavontuur nog niet ten einde voor Celine de Wild, die in 6.21 minuten tweede werd en Jannie van Merrienboer die zevende finishte. Deze juniores hebben vrijwel alle crossen gelopen en we zijn benieuwd naar hun eindklasseringen over het cross-seizoen. Over de eindklassementen in de ARWB crosscompetitie melden we u volgende week.

In Westenschouwen testte Jurgen Danen zich weer eens op een wat langere afstand. De vijftien kilometer lange én zware Pannenkoekloop eindigde Jurgen als zevende senior in een zeer behoorlijke tijd van 1.03.35 uur. Alle categorieën meegerekend was Jurgen vijftiende. Adrie van Bavel liep mee op de 7,5 kilometer. Hij finishte als negentiende in een tijd van 39.27 minuten. In Alphen aan den Rijn deed Wim Nieuwkerk van ‘vlak over de witte brug’ een goede zet. Hij was tweede Nederlanders in 1.06.41 over de 20 kilometer.

Tenslotte van het wielerfront nog het bericht dat Henny Rovers op de laatste trainingsrit in Moleneind Oost (Breda) tweede werd bij de veteranen en André Klep daar een geslaagde rentree maakte met een vijftiende plaats.

We stomen op naar het komend weekend als het West-Brabant Loop Circuit in gang wordt gezet met de Halderbergeloop in Oudenbosch. Voor hopelijk veel Stampersgastelaren komen de schoenen dan echt uit het vet.