De tweede zwemloop stond afgelopen zaterdag op de rol, nadat een dag tevoren de triatlon van Halsteren het bijltje er bij neergooide. Het verhaal in de krant spreekt boekdelen. Het valt heden ten dage niet mee om een evenement te organiseren. De Werkgroep Sport ’t Veerke blijft het in elk geval proberen, ook in het 23e seizoen.

De wedstrijden dan. In de zwemloop van Kapelle boekte Kees de Bruijn een mooie overwinning op de halve afstand. Kees heeft nog altijd veel profijt van zijn zwemkwaliteiten. En hoewel hij bij het lopen wel wat moet toegeven, kan hij op de zwemlopen met de betere veteranen mee. Dit keer een dikverdiende zege in 29.44 minuten en daarmee een dikke minuut sneller dan de nummer twee. En laat dat nou ook een Gastelaar zijn: Jan Moerings stond al weer voor de tweede keer op het podium. Jan finishte in 31.04 minuten. Zijn trainingsmaatje Rien Buurstee verliest op de andere veteranen tijd bij het zwemmen, maar loopt in hetzelfde tempo. Rien was goed voor een vijfde plaats. Nog een podiumplaats was er voor Maarten de Vugt. Het juniorenveld was met een Belg en Oudenbosschenaar Dennis van Oosterbosch goed bezet. Maarten keerde als derde terug in 29.23 minuten, vijfde over-all. En er was nóg een Gastelaar vijfde, maar dan op de lange afstand. In de grote wedstrijd dus maakte Jurgen Danen een prima rentree in de combinatiesport. Achter de Zeeuw Riemens kwam Jurgen reeds als tweede uit het binnenbad. Daarna verloor hij nog drie plaatsjes bij het lopen, maar de verschillen waren klein. Jurgen finishte in 55.58, slechts twintig seconden verwijderd van een podiumplaats. De mannen voor hem zijn allen dertigers, Jurgens tijd komt dus nog wel.

Ook hardlopers moesten het wat verder buiten de regio zoeken. Zoals de halve marathon door de Drunense Duinen zondag. Een massaal loopevenement trouwens met bijna duizend deelnemers en Jeroen van Damme (mister Vlietloop) als snelste van het hele pak. Johan van Opstal nam de Gastelse honneurs waar. Hij legde het zware parcours af in 1.19.17 uur en was daarmee zevende veteraan 40-plus. De wielrenners gingen het officiële wegseizoen in met de Omloop der Houtse Linies, de criteria gaan volgende week beginnen. De duatlon van Geel is volgende week het dichtst bij. Maar een week later begint het echt. Dan staat de openingsrace van het West-Brabant Loop Circuit in Oudenbosch op het programma en begint de reeks van negen stratenlopen waaronder de Vlietloop.