De Werkgroep Sport ’t Veerke wenst u uiteraard een heel goed en sportief 2007 toe. Zoals in de laatste Bode van 2006 beloofd gaan we dit jaar met regelmaat te prestaties van de Gastelse atleten vermelden. Dan hebben we het over de resultaten van triatleten en hardlopers. Maar ook de zwemmers, fietsers en andere duursporters kunnen hun gegevens doorspelen. Allemaal om het sportende kilometervretende volkje in Gastel nog meer onder de aandacht te brengen. En uiteraard hopen we deze atleten zelf ook terug te zien in onze eigen evenementen in het 23e seizoen van ’t Veerke.

Nog even terug naar 2006 dus toen op Tweede Kerstdag de oudste veldloop van Brabant, de 42e Kerstcross van Sprundel op de rol stond. Celine de Wild greep daar een prima tweede plaats in 8.15 minuten over de 2050 meter. Haar broer Gerbert werd negende op de 900 meter. In diezelfde race kwam Mitchell Jonkers tot een prima derde plaats. Dan was er Marjan de Wild, die derde werd bij de veteranes in 15.27 minuten over de 3200 meter. Rob Musters maakte bij de senioren zijn terugkeer na enig blessureleed. Hij ging snel van start, verloor nog wat plaatsen maar eindigde knap op een twaalfde plaats in 32.06 over de 8 kilometer. André Mol werd negentiende in 37.46 minuten.

Op dezelfde dag werd in Galder de TOF-cross gelopen. Daar finishte Anouk Rockx als zevende op de pittige 4,5 kilometer in 22.34 minuten.

Dan op oudjaarsdag de Sylvesterloop in Rijen. Een volgende ereplaats voor Bernard Heshof, die derde werd bij de mannen 35+ in 30.58. Piet Damen was de twintigste senior in 38.13 minuten. Deze cross ging over 8375 meter.

Aanstaand weekend de Pagnevaartcross in Hoeven van zustervereniging AVO’83. De triatleten richten zich al een beetje op de zwemlopen, wielrenners gaan trainen op de Borchwerf en zo is er voor elk al wat wils. Uitslagen zijn door de sturen naar het e-mailadres wim-broek@home.nl