Annulering Verwer & Janssen Triathlon 26 juni 2021

 

Beste atleet,

Tot onze spijt moeten wij jullie melden dat wij genoodzaakt zijn om voor het tweede achtereenvolgende jaar de Verwer & Janssen Triathlon te moeten annuleren.

Bijna duizend deelnemers, tweehonderd vrijwilligers, bijzonder fijne sponsors en een trouw publiek. Ongetwijfeld gingen jullie er – net als wij – vanuit dat er in 2021 al weer meer mogelijk zou zijn. Helaas is de realiteit anders: het virus is hardnekkig, de maatregelen blijven veel langer in stand en overheden zijn huiverig om evenementen snel weer toe te staan. Het maakt dat de laatste juniweek met daarin de Rabobank jeugdtriathlon en de Verwer & Janssen Triathlon nog niet te organiseren zijn.

Een onafgebroken traditie van 36 jaar wordt nu – ten tweede male – doorbroken. Na grondig overleg binnen het bestuur komen wij unaniem tot de conclusie dat we ons prachtige evenement dit jaar echt nog niet door kunnen laten gaan. In navolging van Zomertijdloop, Vlietloop en Wandelvierdaagse doet het coronavirus dus ook de triathlon opnieuw de das om. Met pijn in ons hart laten we ‘onze troetelkindjes’ voor het tweede jaar varen.

Ook als de regering binnenkort besluit om de teugels te laten vieren, achten wij het onverantwoord om al zo veel mensen bijeen te brengen voor een sportevenement. Het zou te veel risico’s met zich meebrengen aan onze triathlon en daarmee de reputatie, die wij als organisatie samen met de vele vrijwilligers hebben, geen goed doen.

Wij van ’t Veerke steken onze energie nu liever in het zo goed mogelijk voorbereiden van onze 36e Verwer & Janssen triathlon op zaterdag 25 juni 2022. Want hoe moeilijk het ook is om gemotiveerd te blijven, we gaan ons best doen om er volgend jaar een super-editie van te maken.

Voor wat betreft de Triathlon Nations Cup, waarvan de wedstrijden in Aarschot en Viersel vooralsnog op de kalender blijven, volgt weldra nadere berichtgeving aan de ingeschreven triatleten.

We leven in een moeilijke, onzekere tijd waar niemand van ons om gevraagd heeft. Dat brengt veel mensen in een lastig parket. Gezondheid staat te allen tijde voorop, maar ook de economische en maatschappelijke gevolgen zijn niet te overzien. Net als vorig jaar is het inschrijfgeld nog niet geïncasseerd en dat zullen ook nu niet doen.

Wat we vooral hopen is iedereen (deelnemers, sponsors, vrijwilligers en toeschouwers) volgend jaar in goede gezondheid te mogen verwelkomen in het dan heus weer triathlon-gekke Oud Gastel.

Voor nu: hou nog even vol, probeer in goede gezondheid te blijven en zorg goed voor elkaar!

Bestuur ’t Veerke/Triathlon Organisatie Oud Gastel

————————————————————————————————————————————————————————-

Verwer en Janssen triathlon 26 juni 2021

De 36e uitgave van de Verwer en Janssen triathlon (met keuze uit de afstanden 1/3e, 1/4e, 1/8e, trio-teams) is in het weekeinde van vrijdag 25 en zaterdag 26 juni 2021.
Net als bij de vorige editie zijn er twee series 1/3e afstand. De eerste serie is hierbij de wedstrijdafstand. Het prijzengeld is enkel op deze serie van toepassing.

Je kunt wel op beide afstanden meedoen voor de triathlon nations cup.

Ook als je vorig jaar hebt ingeschreven, dien je dit jaar gewoon opnieuw in te schrijven, alle inschrijvingen starten vanaf nul.

Beide series van de 1/3e afstand maken deel uit van het nu al succesvolle circuit van de Triathlon Nations Cup. Een unieke samenwerking tussen drie 1/3 triathlons. Twee in België (Aarschot en Viersel), en uiteraard één in Nederland (Oud Gastel). Doe je ze alle drie, dan heb je dus “gewoon” een hele triathlon achter de rug. Triathleten die alle 3 de wedstrijden volbrengen, dingen automatisch mee naar een mooi prijzenschema waarbij alle drie eindtijden bij elkaar worden opgeteld voor de uitslag. Verder is er voor iedere deelnemer hieraan een speciaal aandenken. Bij onze inschrijving voor de 1/3 triathlon geef je aan of je wel of niet aan deze competitie wilt meedoen. De officiële inschrijvijng voor de triathlon nations cup doe je op www.triathlonnationscup.com. Hier vind je ook meer informatie. 

De inschrijving voor 2021 gaat open op 1 januari a.s.

Op dinsdag 22 juni bestaat de mogelijkheid om te proefzwemmen in de Vliet, van 19.00 tot 20.00 uur.

Startnummers kunnen op vrijdagavond 25 juni van 19.00 tot 21.00 uur al bij het wedstrijdsecretariaat (Veerkensweg 11a, Boladvies) worden opgehaald.

Hiernaast treft u bij de verschillende menu’s alle informatie aan over de wedstrijd.
Heeft u toch nog vragen? Aarzel niet en stuur een mail naar info@tveerke.nl.

M.b.t. deelname aan de trio triathlon volgen we de officiële NTB (Nederlandse Triathlon Bond) richtlijnen. Dat betekent dat je mee mag doen in het jaar dat je 14 wordt.
Een trio dient te bestaan uit drie verschillende deelnemers, die alle drie een onderdeel afleggen.

Veel succes en nog belangrijker: Veel plezier toegewenst!