Evenemenentenorganisatie 't Veerke hoopt opnieuw  ruim 500 wandelaars te trekken naar de Wandelvierdaagse. Op maandag 13 mei gaat de 44e editie van start gaat. 't Veerke tekent als vanouds voor de organisatie. Vorig jaar was de absolute uitschieter met liefst 540 deelnemers en ook nu hebben zich in de voorinschrijving via de scholen al weer 300 wandelaartjes aangemeld. Het succes van de wandelvierdaagse is natuurlijk ook het succes van de scholen, de Bernardus, de Joannes en de Linde.

Ze zijn alle drie erg begaan met de evenementen van 't Veerke. En de scholenwisselbokaal is daarin een aardige stimulans. De spanning was al aanwezig tijdens de Vlietloop toen de Bernardus net iets meer deelnemers leverde. Eind vorig jaar won De Linde de beker nog en zo is hij na de vierdaagse regelmatig op de Joannesschool te vinden.

Bovendien telt ook de Vierdaagse mee voor de Veerke-bokaal, waar in januari 35 teams van vijf personen aan mee hebben gedaan. Ook daarin is het spannend. AGOT staat aan de leiding voor AVO'83, Trio Bol en Nie Jakke.

Afwachten hoe dat alles uitpakt in de week na Hemelvaart. Dagelijks liggen er routes klaar van 5, 10 of 15 kilometer. We vertrekken steeds vanaf 18.30 uur vanaf Café 't Hart van Gastel op de Markt. Steeds bieden we schitterende wandelroutes door de steeds mooiere polders rondom ons dorp. Op de laatste dag, donderdag 16 mei, natuurlijk weer het defilé met Gastels Fanfare en de medaille-uitreiking in de achterzaal. Daar verloten we weer een paar schitterende prijzen en is er een extraatje voor de jongste en oudste deelnemer. Tot ziens in de week van 13 tot en met 16 mei tijdens de 44e Avondwandelvierdaagse van 't Veerke!