Zes jaar terug als geintje begonnen, is de Zomertijdloop inmiddels uitgegroeid tot een razend populair evenement met ruim tweehonderd deelnemers. Toch blijft de formule ongedwongen: winnaars kent de loop niet, verliezers dus ook niet. Iedereen loopt mee voor de lol, maar beleeft er intussen wel een geweldige woensdagavond mee. Het is ook de loop, waar tot in de late uurtjes wordt nageborreld. Met muziek van een deejay en als thema ‘Summertime’.

Woensdag 30 maart 2016 zet ’t Veerke de traditie dus voort. In café ’t Hart van Gastel op de Markt kan vanaf ongeveer 18.30 uur worden ingeschreven. De Zomertijdloop – steevast op de eerste woensdag nadat de klok in het weekend is terug gezet – start om 19.00 uur zomertijd. Het is dus lang genoeg licht om rond 20.30 uur de laatste deelnemers op de acht kilometer op een grandioze wijze aan de finish te verwelkomen. Want dat is de crux van de Zomertijdloop: de hekkensluiter ontvangt de rode lantaarn en alle eer. Dat geldt zowel voor de 4 als de 8 kilometer. Beide afstand vertrekken gezamenlijk. Waar de vier kilometer via Dorpsstraat, Karolinastraat, Cuypersbos en Rolleweg de Gastelsedijk Zuid op loopt, gaan de deelnemers van de acht kilometer aan het eind van de Karolinastraat rechtsaf de Oudendijk op. Dan gaat het via de Rijpersweg, Dennis Leestraat dwars door Stampersgat waar het ook altijd zwart ziet van de supporters verder naar de Gastelsedijk West en Zuid. De start is dus bij het café van deelnemer Toine van Aalst van ’t Hart van Gastel. De finish ligt bij vermoedelijke deelnemer Ronnie Lazaroms bij Gastel Sfeerschuur.

Deelnemers, die op tijd arriveren doen er slim aan om auto of fiets alvast op de finishlocatie te zetten en naar het centrum van Oud Gastel in te lopen. Dan staat bij de finish alles direct voor de pak. Overigens brengt de organisatie ook alle kleding, die bij de start wordt afgegeven netjes naar de finishlocatie. De opzet van deze trainingsloop is om gedurende 2/3e van het parcours bij elkaar te blijven. Op de Gastelsedijk mag ieder voor zich de laatste kilometers afleggen. De Zomertijdloop is een uitstekend trainingsmoment voor de 32e Vlietloop, die dit jaar verandert in een 5 en 10 kilometer of zelfs halve marathon. En anders is misschien de eenmalige Rondwegloop op 17 september wel een fraai doel of de triathlon op 25 juni.

Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro. Dat is inclusief het felbegeerde zomerzon-gele vaantje en een consumptie bij de finish. Voorinschrijven kan dit jaar ook via onze site.