Gastelse atleten onderweg (99)

 

OUD GASTEL – Nog eentje en dan maken we de honderd afleveringen ‘Gastelse Atleten Onderweg’ vol. Na die honderdste gaan we natuurlijk gewoon door. Met boeiende verhalen over onze Gastelse atleten en hun resultaten. Soms gaat het wel eens fout. Dan is de wens kennelijk de vader van de gedachte. Neem vorige week. Eigenlijk was geen enkele atleet dat weekeinde actief. Dus blikten we terug op het jaar van zwemmer Marijn van Zundert en zagen de Crosscup van Roeselare op televisie. ’s Avonds op de website van die cross de uitslagen nog even ingezien en toen de namen van Lotte en Florence ontdekt. Dat bleek een misvatting. De organisatie had een oudere uitslag onder 2008 gelabeld. Lotte vatte het sportief op. Ze had maar wat graag weer meegelopen, laat ze weten, maar zo ver is ze nog niet met herstel van een blessure. Het goede nieuws is dat ze binnenkort wel weer in competitie komt. Over het jaar van Florence valt in de kerstperiode veel meer te lezen in het regionale dagblad. Afijn, terug naar de realiteit. Want in het voorbije weekeinde waren onze plaatsgenoten weer wel in het veld of bos te vinden. Onder meer was dat bij Giel Lambregts toertocht vanuit Rucphen voor mountainbikers. In Groesbeek organiseerde oud-Gastelaar Arthur van den Aarsen een mountainbike-duatlon. En ook op de fiets, maar dan in de veldrit van Moergestel was Anouk Rockx te vinden. In de Oost-Brabantse crossen komt Anouk veel meer concurrentie tegen dan in West-Brabant. Maar ook dat zijn leermomenten. In Moergestel werd Anouk zondag dertigste.

 

De hardlopers rennen ook nog volop in de natuur. De Spado-cross was uiteraard weer een belangrijke graadmeter voor ieders vorm, twee weken voor de Pekkercross. Als onze cross zwaar is, dan mag die van Spado zeker als een van de mooiste boscrossen omschreven worden. Dit jaar was er wel een lange zandstrook aan de omloop toegevoegd, dus iets zwaarder. Voor Bernard Heshof alleen maar beter. Hij grossiert dit cross-seizoen in derde plaatsen en in de bossen van Lievensberg bij Bergen op Zoom kreeg hij opnieuw brons omhangen. Over-all werd Bernard elfde, want onder meer Erik-Simon en Frank waren van de partij en zo waren er nog een stel snelle senioren bijeen. Roel crosste lekker mee en in de andere groepen was er een prachtige Gastelse dubbelslag bij de B-juniores en opnieuw een fraaie zege voor Wendy. Meeste indruk maakte toch wel Celine, die Anne toch eventjes 42 seconden voorbleef. En die gaat toch ook behoorlijk hard. Voor de toekomst hebben we twee ijzersterke atletes klaar staan, dat is wel duidelijk. De uitslagen van de Spado-cross, de vierde WBAC-veldloop. 10 kilometer senioren: 7.Erik-Simon Strijk 34.52, 9.Frank Wouters 35.54, M35: 3.Bernard Heshof 35.35, 8.Roel van Nes 36.44, 4,5 km.: V35: 1.Wendy Deijkers 19.15, V45: 6.Marjan de Wild 21.03, B-juniores: 1.Celine de Wild 7.40, 2.Anne van Alphen 8.22.

 

Dan naar Ouwerkerk op Goeree-Overflakke voor de 2e Stelleloop op de weg. In het tijdens de Watersnood zwaar getroffen dorp was Wim Nieuwkerk in zijn element. De man van de Appelaar snelde naar de overwinning op de 10 Engelse Mijl in 54.30. Adrie van Bavel deed mee aan de 5 Engelse Mijl en liep naar een zevende plaats in 36.20 minuten.

 

Informatie over de Pekkercross staat elders in deze Bode. Aanstaand weekeinde is het rustig op de kalender. De 40e Kralingerhoutloop in Rotterdam is ook populair bij atleten onder de grote rivieren. Een week later staat alles op de Pekkercross. De Werkgroep Sport ’t Veerke heeft deze week nog een gesprek met de gemeente Halderberge over onze toekomstplannen. Dan hebben alle sponsors deze week een schriftelijke uitnodiging ontvangen voor de 1e sponsorborrel op 20 december in ’t Veerhuis en de dag erop de 24e Pekkercross. Het is bovendien ook nog maar 201 dagen tot de 25e West-Brabant triatlon.