Gastelse atleten onderweg (98)

 

Dat Marijn van Zundert een bijzondere sportman is, hebben we in deze rubriek al wel eens gemeld. De Gastelse topzwemmer en diabeet was vorige week zelfs te gast bij het Europarlement in Straatsburg vanwege Werelddiabetesdag. Hij was daar samen met volleyballer Bas van der Goor, die ook suikerziekte heeft. Aan de parlementariërs mocht Marijn zijn speciale insulinepomp laten zien. Kort daarna reisde onze sportambassadeur van de diabetici af naar Deventer waar hij een expertisecentrum van Diabeter mocht openen. Terugkijkende in oude afleveringen van GAO moeten we vaststellen dat Marijns sportieve prestaties dit jaar domweg vergeten zijn, waarschijnlijk omdat ze ten tijde van de triatlon vielen. Toch nog maar even memoren dat de 14 jarige junior van MNC Dordrecht op de Nederlandse kampioenschappen in Drachten brons haalde op de 100 meter schoolslag in een pr van 1.16,05 en dat hij zesde werd op de 200 meter schoolslag in ook al een pr van 2.47,46. Op de nationale ranglijsten staat Marijn met die tijden 4e respectievelijk 5e. De 50 meter school legde hij ooit af in 35,77. Verder behaalde hij dit jaar drie bronzen plakken op de ZRO kringkampioenschappen.

Een rustig weekeinde in de regio voor onze atleten. De Surpriseloop van AC Olympia in Halsteren, dat was het wel. Het is trouwens toch de tijd van de Taai-taailopen en – hoe fraai – de Zakloop in het Zeeuwse Nisse. Twee atletes, die wel een beetje verweven zijn met Oud Gastel kwamen zondag wel in actie in een internationale cross in het Vlaamse Roeselare. De wedstrijd was live op de Belgische televisie. Zo gaat dat daar. Lotte van de Boom (Gastelse ouders, Gastelse partner) werd 15e in de cross bij de juniores. In een snelle race klokte Lotte 21.09 minuten. Bij de vrouwen masters kwamen we Florence van Rijsbergen weer eens tegen. Het was na de barre tocht op Groenland toch even geleden dat Fast-Flo zich liet zien. Maar de geboren Gastelse is het hardlopen geenszins verleerd. Tussen de Belgische en Hollandse top snelde Florence naar een ijzersterke vijfde plaats in een tijd van 22.29 minuten. Beide dames startten overigens in dezelfde startgroep over een afstand van 4650 meter.

Over damesafstanden gesproken. De Pekkercross wordt voor hen iets langer. Het parcours lijkt minder zwaar en de omloop nabij Blankershove is dusdanig dat we enkele aanpassingen hebben doorgevoerd. Voor de duidelijkheid daarom het nieuwe programma op een rijtje:

24e Pekkercross, zondag 21 december 2008
Leeftijd
Start om
Afstand
Inschrijfgeld
Groep 1 tot en met 4 11:30 750 meter  1,5 Euro
Groep 5 tot en met 8 11.45 1500 meter  1,5 Euro
B/C en D Junioren 12:00 3600 meter  2,5 Euro (3 Euro aan de start)
Dames 20+ en A Junioren 12:00 5400 meter  3 Euro (4 Euro aan de start)
Heren 20+ 13:00 9000 meter  3 Euro (4 Euro aan de start)

Inschrijven kan via onze website www.tveerke.nl tot zaterdagavond 20 december 19 uur in de voorinschrijving. Daarna ook nog op de wedstrijddag 21 december tot een kwartier voor aanvang. Het nieuwe parcours uitleggen is ingewikkelder dan op onze site kijken, waar u via Google Earth onze aardbol opent en vanzelf inzoomt op Europa, Nederland, Brabant, Oud Gastel en de omloop nabij het scoutinggebouw. Op die luchtfoto is prima te zien hoeveel parkeerruimte er is bij het appartementencomplex Blankershof. Wie aankomt in Oud Gastel volgt de bordjes zwembad en korfbal en komt vanzelf bij de Pekkercross terecht. Deze week sturen we de uitnodigingen rond naar alle bij ons bekende sponsors voor de borrel op 20 december. De Werkgroep Sport ’t Veerke heeft het in december altijd druk, want ook de kerstkaarten naar omwonenden van onze parcoursen krijgen in die tijd weer de kerstkaart, die we dit jaar bij Foto van Kalmthout hebben laten maken.

Aanstaande zondag zijn de crossers weer in de buurt op de Bergse Spado-cross, de derde wedstrijd in de WBAC-competitie. Twee weken later is het dan al de 24e Pekkercross en inmiddels hoeven we ook nog maar 208 dagen te wachten op de 25e West-Brabant triatlon.