Gastelse atleten onderweg (95)

 

Altijd wel gedacht dat triatleten ook aardig kunnen veldrijden. Ze lieten het alleen nog niet zo vaak zien. Tot zondag dan. Toen besloot Anouk Rockx tot een bandenwissel, het stuur aan te passen en de slikschoenen in de aanslag te zetten voor de veldrit van Hoogerheide. Nog niet de grote cross van volgend jaar, want dat is het wereldkampioenschap. En meteen tweede worden op een WK, dat is wellicht wat hoog gegrepen. Hoewel? Het was zondag pas de tweede cycle-cross die Anouk reed. Een week eerder maakte ze in Eerde-Veghel een bescheiden debuut met een 32e plaats. Maar in Hoogerheide werd ze toch echt tweede. Klasseringen zeggen nog niet alles, het is ook afhankelijk van de tegenstand. Maar Anouk zal zeker moed putten uit de zilveren medaille en vaker te zien zijn in de veldritten. Winnares werd overigens haar Hoevense teammaatje van Dura Vermeer: Marjolein Claessen.

Bij het verhaal van de marathon New York was vorige week het woord ‘fans’ weg gevallen bij de groep, die mee ging om Ad Jongenelen aan te moedigen. Zo leest het wat prettiger.

Nog een oude afrekening is het West Brabant Loop Circuit. De negen wedstrijden zitten er op. De prijsuitreiking zal volgend voorjaar zijn bij de eerste loop. Vlietloop en Cheltenham run doen ook weer mee. De laatste gaat naar zaterdag 5 september om uit de drukte van wedstrijden in mei te zijn. En de Kassenloop in Steenbergen komt er bij, zodat wederom tien lopen gaan meedraaien, waarvan zeven voor de eindrangschikking meetellen.

In de eindstanden van dit jaar deden de Gastelaren het bijzonder goed. We hadden die resultaten nog niet in deze rubriek vermeld. WBLC Eindstand senioren: 4.Dirk Danen 562 punten, M35: 2.Bernard Heshof 593 punten, 3.Roel van Nes 578 punten, 15.Pieter Egelmeers 455 punten, M45: 5.Mark van Merrienboer 559 punten, 12.Piet Danen 472 punten, 14.Michel van der Weegen 445 punten, M55: 7.Toine Damen 546 punten, Dames: 2.Wendy Deijkers 589 punten.

Lopen deed afgelopen weekeinde in wedstrijdverband alleen Adrie van Bavel. Hij stond met tweehonderd anderen aan het vertrek van de 41e Mosselloop in Burgh-Haamstede. Het leverde Adrie een 146e plaats op in een tijd van 44.47 minuten, goed voor een 28e plek bij de M45. Aanstaand weekend is het weer wat drukker met lopen: de Zevenheuvelenloop, de Oude Stortcross in Zevenbergen en de Bergse Kievitloop.

Gezwommen werd er wederom veel. In het laatste oktoberweekend in Zundert. Twee eerste plaatsen voor Coen en Bas de Bruijn. Coen won de 50 meter vrije slag in 26,26. Bas de 200 school in 2.50,95 (pr). Coen werd nog derde op de 100 meter vrij in 58,63 (pr). Op de 4 x 100 meter vrij estafette met de broers Coen en Bas in het Hieronymusteam werd een tweede plaats bereikt in 4.25,82 minuten. Een week later lagen de broers in het Tilburgse wedstrijdbad. Op de 50 meter vrij was Coen zesde in 25,89 en Bas 29e in 30,56. Op de 100 meter school Coen wederom zesde in 1.13,03 en Bas tiende in 1.18,07 minuten. Op de clubkampioenschappen van Thor was er op de zevenkamp een vierde plaats voor Tim Egelmeers met 2354 punten en een tweede voor Celine de Wild op de zeskamp met 1770 punten. Op de technische nummers verloren ze enkele puntjes, bij het lopen waren Tim en Celine allebei top.

Het bestuur van ’t Veerke is vrijdag bij fotografe Kitty van Kalmthout geweest. Voor misschien wel de eerste Playmate-kalender van onze organisatie, maar zeker voor de jaarlijkse kerstkaart die een feestelijk tintje krijgt vanwege ons 25-jarig bestaan. Het hele feestprogramma gaan we aankondigen op zaterdag 20 december tijdens een zogeheten sponsorborrel. We hebben voor die gelegenheid de huidige RBC-trainer Erik Hellemons uitgenodigd. Maar het wordt een afwisselende middag, die voor huidige en nieuwe sponsors heel interessant kan zijn. Dat is daags voor de 24e Pekkercross, waarvoor de belangstelling best groot lijkt te worden nu het nieuwe parcours er ligt. Het is nu nog precies 230 dagen tot de 25e West-Brabant triatlon en de reünie van ’t Veerke.