Met de Rabobankloop in Zevenbergen is het West-Brabant Loop Circuit afgelopen zondag hervat. Het was de achtste van de negen wedstrijden en de gevestigde namen keerden terug om punten te pakken voor de eindrangschikking. Daarin staan Wendy Deijkers en Roel van Nes beslist in de top vijf. Roel eindigde nu vierde, Wendy derde. Allebei in besttijden op deze afstand. Podiumplaatsen waren er ook voor Erik-Simon Strijk, goed voor zijn moreel, voor Rob Musters op de prestatieloop en voor Tim Egelmeers en Anne van Alphen op de 5 kilometer. Anne won haar race zelfs overtuigend in 21.40 minuten. Er werd ook hard gelopen dwars door Zevenbergen. Tim Egelmeers dook onder de 19 minuten, vader Pieter rende harder dan ooit en ook pr’s voor Johan Bossers, Laurens Verhulst en bijna voor Mark van Merrienboer. En dan nog eens goede debutanten uit huize Bossers en Bol.

De prestaties in Zevenbergen op een rijtje, de finale is op 19 oktober de Gebroeders Oomenloop in Rucphen: A-B jongens (5 km.): 3.Tim Egelmeers 18.56, meisjes: 1.Anne van Alphen, 10 km.: dames: 3.Wendy Deijkers 42.13, heren: 3.Erik-Simon Strijk 35.12, M35: 4.Roel van Nes 34.57, 9.Hans Raaijmakers 39.53, M45: 8.Mark van Merrienboer 38.27, 20.Michel van der Weegen 44.39, M55: 8.Toine Damen 43.58, 10 km. prestatieloop: 12.Pieter Egelmeers 43.30, 15.Piet Danen 44.30, 19.Johan Bossers 45.31, 44.Laurens Verhulst 50.32, 5 km. prestatieloop: 12.Jeroen Bossers 21.03, 15.Thomas Bossers 22.22, 17.Rick Bol 22.45, 38.Eric Bol 25.29.

Wat verder van huis liep een Nederlands recordaantal van 60.000 (!) atleten mee op de Dam tot Damloop van Zaandam naar Amsterdam. In de lange lijsten ontwaarden we in elk geval twee Gastelse deelnemers. Yvonne Luijten – vroeger secretaris bij jongerenwerk ’t Veerke – deed vorig jaar al mee aan de 4 Engelse Mijl en was ook nu van de partij. Ze verbeterde haar tijd tot 39.21 minuten en was daarmee 402e vrouw in het massaveld. En op de 10 Engelse Mijlen is Kees van Unen precies als 4500e man gefinisht in een tijd van 2.01.21 uur. In zijn groep werd hij 7124e totaal. Kees, bekend van zijn jarenlange begeleiding bij SC Gastel waaronder nog een tijdje hoofdtrainer, is nu ook aan het lopen geslagen.

Uitslagen van de Kapelloop en de Polderloop volgen nog.

Nog even over de enige echte marathon, die tussen Marathon en Athene, waar soldaat Pheidippidis de boodschap kwam brengen van de overwinning in Marathon en vervolgens dood neer viel. Zo ver kwam het gelukkig niet in de Marathon for a united Europe met Lotte van de Boom bij de dames en Paul Musters bij de mannen in de estafetteploeg. Paul was de slotloper in het team en liep dus 12 kilomter. Het was bloedheet, naar verluid 38 graden, en dat vergde veel van de atleten. Lotte moest zowaar nog even naar het ziekenhuis. Paul volbracht de race en zorgde er mede voor dat Nederland 13e werd van de 27 ploegen. Pauls team finishte in 2.38 uur. Een ervaring rijker, want meer nog dan de sportprestatie ging het om de verbroedering tussen atleten uit de 27 EU-landen. En daar waren ontmoetingen en conferenties voor belegd.

Het wielrennen is nog volop in gang. Eerst de BWF-koers in Rucphen-Schijf met een 22e plaats voor Dré Klep en bij de groep onder de 50 een 19e voor Henny Rovers, een 26e voor Richard Antonius en een 35e voor Jan Palings. Anouk Rockx finishte op een gedeelde zevende plaats in een criterium in het Belgische Kontich. En de beste wielerprestatie kwam afgelopen weekeinde opnieuw van Henny Rovers, die tweede werd in de ronde van Hoogerheide, de afscheidskoers van Wilfried Bastiaanse. Na Stampersgat was het Rovers tweede 2e plaats dit seizoen in een criterium.

De Werkgroep Sport ’t Veerke kwam bijeen in Gastels Veerke voor een gezellige barbecue, een Zweeds loopspel en het uitwuiven van de familie De Vugt binnen de organisatie. Iedereen vond het een geslaagde bijeenkomst en een nieuwe Veerketraditie lijkt geboren. De komende weken gaan we hard werken aan onze komende evenementen. Op 4 oktober gaan we het nieuwe parcours van de Pekkercross verkennen. Wie mee wil, kan vanaf 14 uur meelopen. We beginnen en eindigen bij het scoutinggebouw. Daar wordt op 22 december de cross gehouden. Verder zijn we bezig met een eerste sponsorborrel op zaterdag 21 december. We willen op die manier beter in contact komen met onze sponsors. Binnenkort meer hierover. Aanstaand weekeinde is het rustig aan het sportfront, maar je weet maar nooit welke wedstrijden er weer opduiken. En daarna begint oktober, en dat is een echte marathonmaand. Jurgen Danen in de Kustmarathon en Richard Wierikx in Berlijn, zoveel is zeker. En dan is het nog 277 dagen tot aan de 25e West-Brabant triatlon. De inschrijvingen zijn begonnen.