Gastelse atleten onderweg (87)

Nu zelfs Bernard Heshof weer zijn zomerstop inclusief kuitblessure heeft onderbroken is het tweede gedeelte van het wegseizoen toch echt begonnen. Bernard was er – traditioneel – bij tijdens 37e Ronde van Giessen, verplichte kost trouwens voor iedereen bij Typhoon of het First Running Team. Zijn zomerslaapje had Bernard goed gedaan. Hij kwam in deze Land van Heusden en Altenaklassieker als achtste binnen in 17.27 minuten over 5,2 kilometer. Hij stond er mee op het podium als tweede M35. Frank Wouters werd als 7e senior en 11e over-all geklasseerd in 18.16 minuten en Piet Damen kwam als 85e binnen, tevens 14e senior in een tijd van 23.09 minuten. Maar Piet had een goed excuus: daags tevoren was hij met zijn Melanie in het huwelijksbootje gestapt. Proficiat Piet en Melanie. Nog meer vrolijk nieuws. Jempy en Wendy hebben een zoon Timo gekregen en wat verder van Gastel, maar wel een vertrouwd gezicht in de Gastelse triatlons en Pekkercrossen: Jenette Tolhoek is bevallen van zoon Jesse.

Over de Pekkercross gesproken. Oud-winnaar Jeroen van Dijke was zondag op Ameland de verrassende maar sterke winnaar van de TriAmbla, een offroad triatlon. Jeroen, nationaal steeple chasetopper, heeft nog moeite met het zwemmen, maar zijn ijzersterke fietsen en uiteraard ook lopen brachten hem de winst. En dan te bedenken dat Jeroen pas zijn derde triatlon deed. “Nu moet ik ook maar mee doen in Oud Gastel volgend jaar”, sprak Jeroen tegen speaker Wim, die de oud-Kruislander (tegenwoordig Den Haag) alvast vastlegde. Omdat volgend jaar de wedstrijd over 1/3e afstand gaat, is Jeroen nu al favoriet voor de 25e West-Brabant Triatlon al heeft hij nog niet zoveel ervaring met wielrennen op de weg. Op Ameland ontliep hij de concurrentie, die een dag eerder al mee deed aan het EK. Met Gastelse toeschouwers onder het talrijke publiek is met de Amelanders de belofte gemaakt dat enkele eilanders volgend jaar ook mee doen in Oud Gastel. Gezien de afstand maken ze er dan een weekendje van.

Nog even terug naar het weekend van de Tilburg Ten Miles. Want daar deed wel degelijk een Gastelaar aan mee. Mark van Merrienboer, maar zijn chip weigerde dienst, zo dat hij niet in de uitslag werd opgenomen. Zijn geklokte tijd was 1.05.38, hetgeen Mark een 22e plaats op het NK Business Run opleverde. Bovendien was hij de vijfde KPN-er, die binnen kwam en dat betekende ook nog eens de Nederlandse titel met het KPN Businessteam. Opnieuw een nationale titel in Gastel dus.

Dan de 5e Fortis Halve Marathon van Rotterdam. Richard Wierikx liep als enige Gastelaar mee, maar niet moederziel alleen. Tussen de bijna 3000 lopers werd Richard in zijn voorbereiding op de marathon van Berlijn 1941e in totaal. Hij liep de race in 1.59.52 uur, niet gek voor de actieve zelfstandige met altijd tijd te kort. Van de Zegse Kapelloop zijn nog niet alle resultaten bekend. Wel is duidelijk dat in de voorste regionen Roel van Nes en Wendy Deijkers allebei derde werden in tijden van respectievelijk 35.28 en 43.43. Dat zijn bijna persoonlijke records. Kersverse papa Jempy van de Veeken ontbrak niet in de race, die zijn vader organiseert. Hij werd prima zevende in een tijd van 38.59 minuten alsof hij nooit een stapje terug heeft gedaan. En Mark van Merrienboer was goed voor een negende plaats in 39.08, mooi binnen de veertig.

Behalve Ameland was ook de politietriatlon van Spijkenisse als seizoensluiter afgelopen weekend. Zoals gebruikelijk plaatst de politievereniging geen sportdrank, maar een biertapje aan de finish. Symbolisch voor het einde van het seizoen. Jurgen Lazaroms plakte er deze wedstrijd nog aan vast. Hij werd 45e bij de recreanten in een tijd van 2.22.27 uur.

Dan de wielrenners. Corné Hagenaars valt steeds vaker in de prijzen. In de altijd sterk bezette kermisronde van Roosendaal werd de Gastelse nieuweling 17e. In de amateurs A was Henny Rovers goed voor een 22e plaats. En het eindklassement van het door twee Gastelse sponsors hoog Babynette en Sweere hoog gehouden wielerklassement kan inmiddels ook worden opgemaakt, het Westbrabantse wielerseizoen loopt ten einde. Henny Rovers komt met 38 punten op de 38e plaats, Wil Buurstee heeft 5 punten en eindigt daarmee 142e. Over de belevenissen van Paul Musters, die samen met partner Lotte van de Boom een stuk van de klassieke marathon van Athene naar Marathon gelopen heeft, berichten we u later. Ook melden we nog even dat de organisatie van de Cheltenhamrun plannen heeft om haar evenement naar september op te schuiven. Nader bericht volgt. Aanstaand weekend de Moerdijkloop in Zevenbergen, de Tien van ’t Aogje en de Dam tot Damloop. Dan gaat ’t Veerke aanstaand weekend Bernard de Vugt op informele wijze uitluiden met een barbecue bij ’t Gastels Veerke. We blikken dan ook alvast vooruit op volgend jaar, want het is nog maar 284 dagen vooraleer de 25e West-Brabant triatlon plaats vindt.