Gastelse atleten onderweg (81)

 

 

Wie echt door wil blijven lopen in wedstrijdverband zoekt deze zomer de kustplaatsen op. In Zeeland zijn de zomerlopen erg populair. Een echte klassieker is de Boulevardloop in Vlissingen, die al weer voor de 71e keer werd gehouden. De loop gaat, zoals de naam al zegt over de volle lengte van de Boulevard over een afstand die ook al zeven decennia hetzelfde is: 7,2 kilometer. Drommen publiek en een zomerse sfeer omzomen de Zeeuwse kust, precies zoals Blof het bedoeld heeft. Eén deelnemer uit Gastel aan het vertrek: Adrie van Bavel. Hij komt als 198e terug in een tijd van 35.57 minuten, hetgeen hem in zijn groep een 48e plaats bezorgd. Adrie bleef nog even in het Zeeuwse, want kort daarna liep hij de Hotel Bom Bokaal in Haamstede. Daar was een 174e plaats voor hem weg gelegd met een tijd van 50.13 over iets meer dan 10 kilometer.
Ook Celine de Wild combineerde een vakantie met deelname aan de loop in Haamstede. De juniore koos voor een afstand van 2 kilometer en won die fraai in een tijd van 7.13 minuten. Slechts zes jongens deden beter die 23e juli. In de grote profcriteria missen we de Gastelse inbreng wel een beetje, maar die tijden keren vast wel weer terug. En trouwens Christ van Meer wint al jaren de Draai van de Kaai. Hij zit immers al 29 jaar in de voorrijdauto, net als trouwens bij onze evenementen. In een amateurronde in Heinkenszand klasseerde Jan Palings zich nog als negentiende.

De komende weken trekken de wedstrijden weer ietwat aan. Aanstaande zaterdag de Kamperland-triatlon, de dag erna het WK duatlon in Geel. Maar dan hangt heel Gastel rond een gigantische waterbak bij het Glij ‘m in de Vlietspektakel. Misschien doen er wel triatleten mee? Die hebben immers wat met de combinatie land en water.

De Hoevense Polderloop op dinsdag 19 augustus is een moment waarop de reclamecampagne voor ons 25e jubileumjaar al een beetje in gang zetten. Uiteraard omdat daar altijd honderden atleten verschijnen. Augustus is uiteraard ook de Olympische maand. Topatletiek – zonder oud-Pekkercrosswinnaar Simon Vroemen dus, topwielrennen mét Marianne Vos, topzwemmen met nog één keer Pieter van den Hoogeband en met Marleen Veldhuis en Inge Dekker en toptriatlon met Sander Berk en Lisa Mensink, die nooit in Gastel gestart zijn. Onze secretaris en speaker Wim van den Broek mag daarom weer in alle vroegte aan de bak om commentaar te geven bij de triatlonwedstrijden voor Eurosport. De Olympische vrouwenwedstrijd is maandagmorgen 18 augustus vanaf vier uur ’s nachts Nederlandse tijd, de mannenwedstrijd precies een dag later.

Vergeet het niet: nog 326 dagen en de 25e West-Brabant triatlon is daar, evenals de reünie van Jeugd- en Jongerenwerk ’t Veerke. Daarover zijn al wel wat meer details bekend. Het avondprogramma na de triatlon wordt gehouden in een tent bij ’t Gastels Veerke. Daar komen diverse artiesten optreden, die refereren aan de periode dat ’t Veerke draaide. Eén van de bands, die al is vastgelegd is Broot, de coverband die Herman Broodnummers perfect naspeelt. Verder rekenen we ook weer op een reünieconcert van Föön en zou het van recenter datum leuk zijn als ook Overgrown van de partij is. Het wordt kortom een muzikale knaller als afsluiting van een lange, mooie sportdag op zaterdag 27 juni 2009!