Gastelse atleten onderweg (79)

We zitten toch even in de zomerstand wat betreft activiteiten van de Gastelse atleten. Maarten de Vugt was echter een week na de triatlon van Oud Gastel weer in touw op zijn specialiteit, de zwemloop. In Nuenen won hij vorig jaar al en bij terugkeer op 6 juli prolongeerde hij zijn zege in deze strandbad-zwemloop bij zwemplas Enode. Maarten legde de 500 meter zwemmend en 5 kilometer af in 32.28 minuten. Prima prestatie voor de atleet/muzikant.

Veelzijdig op het sportieve vlak is zeker ook Anouk Rockx. Ze is ook meteen een van de actiefste atleten in deze tijd. Anouk ging de afgelopen weken de internationale triatlonconcurrentie zeker niet uit de weg. Eerst naar Echternach voor de Europese bekerwedstrijd junioren. In de pittige Luxemburgse wedstrijd, die toch wel tot de triatlonklassiekers beschouwd mag worden, kwam Anouk als vierde in de einduitslag. Een paar dagen later deed ze mee aan een wielerwedstrijd in Bergeijk, waar ze zich als veertiende klasseerde. Vervolgens was het afgelopen weekend weer triatlontijd in Oudenaarde. De nationale juniorentop was er neergestreken voor wederom een Europese topwedstrijd met een ijzersterk deelnemersveld van Belgen, Russen, Oostenrijkers en Serven. In dit geweld hield Anouk zich wederom goed staande door als derde te finishen in haar juniorengroep. Anouk haalde de snelste fietstijd. In de verslaggeving werd ze geroemd om haar sterke fietsen, waardoor concurrentes zelfs nog terug kwamen in de strijd om de overwinning. Anouk finishte in een tijd van 1.13.56 uur.

In Heerle is het half juli altijd te doen met de kermisronde en kermisloop. In de ronde liet Henny Rovers zich weer van zijn beste kant zien al kon hij bij de eindafrekening niet mee doen om de ereplaatsen. De coureur werd zestiende in Hêrel. Daags erna was de kermisloop, die sinds een paar jaar op de agenda prijkt. Bij veel atleten is de loop nog niet ontdekt, maar al wel door Jan van Sprundel. De atleet uit Stampersgat liep er voor het eerst sinds jaren weer onder de veertig minuten: 39.34. Zijn terugkeer na veel blessures en tijdgebrek krijgt steeds meer gestalte. Voor Kees Jonkers was er een 32e plaats in 44.13 minuten.

De komende weken kan er gelopen worden in de Kurenpolder in Hank, in enkele Zeeuwse strandlopen en uiteindelijk half augustus weer de Polderloop in Hoeven. En uiteraard geldt: nog 340 dagen en de 25e West-Brabant triatlon en Veerke-reünie staan op het programma!