Gastelse atleten onderweg (69)

Een korte aflevering dit keer van de Gastelse atleten onderweg. Naar de Haagse Beemdenloop ging – zo kort na de Vlietloop – geen enkele plaatsgenoot. En ook afgelopen weekend hield het niet over met deelname. Of het moet aan de Roparun geweest zijn, maar daar hebben we geen signalen van gekregen dat er tussen de 253 teams veel Gastelse hardlopers zaten. Mocht dat wel het geval zijn, dan vernemen we dat graag via de website www.tveerke.nl

Goed, wat gebeurde er dan wel? Adrie van Bavel liep mee aan de Oosterhoutse Kraaienloop. Zijn vijf kilometer zaten er op na 23.28. Het gaat dus weer de goede kant op. Dan de Lelieloop, zoals bekend dwars door de Leurse molen De Lelie. Organisatie bij RREL met een drietal Gastelaren actief. Tim Egelmeers deed het goed: 20.17 minuten en een 10e plaats. Vader Pieter volgde even later in 21.57 minuten en een 30e plaats. Piet Danen was deelnemer aan de 10 kilometer en na wat blessureperikelen kwam Piet als 37e aan in 48.22 minuten. Blessures zetten onlangs ook juniore Jannie van Merrienboer voor enige tijd aan de kant. Ze kan daardoor over drie weken niet voor eigen publiek in Stampersgat lopen.

Een mooie overwinning boekte Erik-Simon Strijk op de triatlon van Woerden. De eerste Nederlandse wedstrijd in open water vreesde de vroege Pinksteren, maar het pakte anders uit. De Singel in Woerden gaf een watertemperatuur van dik 19 graden aan. Erik-Simon liep een sterke race en finishte in 1.46.48 uur, bijna twee minuten voor de nummer twee. En laat hij nou toevallig in Woerden opvolger zijn van de man, wiens kamer hij in Gastel kon overnemen: Gerbert van de Biggelaar.

Het wielrennen nog. Op Koninginnedag reed Anouk Rockx in Kapelle en werd er 7e. Dat deed ze later op een tijdrit in Wemeldinge nog eens over. Over de 10,8 kilometer deed ze 17.47 minuten, toch dik 36 in het uur. De ronde van Noord-Beveland met start en finish in Wissekerke leverde een 61e plaats op voor Jan Palings. En in de ronde van Sprundel kwam Henny Rovers als 11e aan bij de amateurs en Rob Musters als 20e. Tenslotte de districtskampioenschappen, zoals altijd in het Pinksterweekend, nu in Effen. Henny Rovers veroverde de 15e plaats bij de amateurs, Corné Hagenaars werd 29e junior. Koepelstad Oudenbosch moest het zonder Gastelse coureurs stellen. Maar die waren nog een beetje verdoofd door de tegenvallende opkomst bij het huwelijk van Frans en Mariska.

Door de Vlietloopdrukte is de felicitatie aan SC Gastel met het behaalde kampioenschap en promotie naar de 4e klasse even bij ingeschoten. Bij deze alsnog proficiat!

Dan is op het EK triatlon afgelopen weekend in Lissabon duidelijk geworden dat het EK volgend jaar in het Nederlandse Holten op 3, 4 en 5 juli wordt gehouden. Dat betekent nu definitief de 25e Gastelse triatlon op 27 juni 2009.

Aanstaand weekend is een leuke zwembadtriatlon in Kruiningen, de loop in Terheijden. En op maandag begint ’t Veerke aan de Avondwandelvierdaagse. Aanmelden vanaf 18 uur in Café ’t Hart van Gastel. Graag tot dan!