Een bizarre week ligt achter ons. Een week waarin vreugde en verdriet zeer dichtbij elkaar lagen. Het bericht overrompelde iedereen in de hardloopsport. Cor Koetsenruijter, sportman in hart en nieren,  is niet meer. Op onze website www.tveerke.nl verscheen het ‘In memoriam’: Cor Koetsenruijter 1957-2008.

 

Alles wat er op sportgebied verder nog gebeurde, valt in het niet bij deze zwarte donderdag. En toch komt er een vrijdag, de dag waarop onze oud-voorzitter Bernard de Vugt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd werd. Hij kreeg de versierselen vanwege zijn grote verdiensten voor de Werkgroep Sport ’t Veerke opgespeld door burgemeester Osterloh. Voor Bernard geen gemakkelijk moment, hij staat liever de organisatorische zaakjes te regelen. Maar hij verdient het beslist. Tussen dit alles door presenteerde onze secretaris Wim van den Broek in Oss het vierde deel van Brabantse Helden met wielrenners uit vroeger tijden. In dit boek komt ook onze eerste wielerkampioen Cees Aanraad uitgebreid aan bod. Het boek is in elke boekhandel te koop.

Tenslotte toch de sportresultaten nog maar. Annette de Bot werd tiende op de 1/3e Powerman van Horst aan de Maas in 1.20.53. Anouk Rockx klasseerde zich op een sterke zestiende plaats in de nieuwelingenklassieker de Omloop van Kleine Hein in Emmen, waar 62 meisjes van start gingen. Geert van Dijk deed mee aan de jaarlijkse Masterswedstrijd bij AV’23 in Amsterdam. Hij sprong – met rugwind – 4.06 meter en liep 15,51 op de 100 meter met tegenwind. In beide gevallen goed voor een tweede plaats in Geerts groep van 70-plussers. En Celine de Wild liep een baanwedstrijd in Dongen. Ze won de 1500 meter in 5.05,27 minuten, liefst twintig seconden (!) voor de nummer twee. Het was haar eerste 1500. Celine duikt richting vijf minuten en doet mee aan de Brabantse en Nederlandse kampioenschappen op dit onderdeel. Maar eerst een trainingsstage in Barcelona. Wij blijven dichterbij huis. Op de Markt om precies te zijn, waar we al onze moed gaan verzamelen om de 24e Vlietloop te organiseren. Zo zou Cor het immers ook gewild hebben…