Gastelse atleten onderweg (66)

Het was geen grootspraak van Erik-Simon Strijk in de aanloop naar het NK Powerman in Horst aan de Maas. Zondag werd de Gastelaar tweede op de titelstrijd achter good-old Armand van der Smissen (winnaar van de 2e Pekkercross in 1986 overigens). Erik-Simon had er twee intensieve trainingsweken op Lanzarote voor over om beslagen ten ijs te komen op de altijd zware wedstrijd in Limburg. Buitengewoon goed ging het op het eerste looponderdeel toen hij tussen de gevestigde duatlonelite uit Europa in de top tien kon blijven lopen. Daarna bleef Erik-Simon in het goede spoor van de sterke fietsers, verloor wat terrein, maar niet zijn tweede positie. Tijdens de slot-run was het een kwestie van verzilveren van die plaats. De derde Nederlander bleef ook nog ver weg. Zijn eindtijd over 15 kilometer lopen, 60 kilometer fietsen en 7,5 kilometer lopen was 2.51.26 uur. Vorig jaar nog de beste onder de beloftes, nu al tweede van Nederland. Het gaat hard met Erik-Simon, die als full-prof het maximale probeert eruit te halen. Hij vindt West-Brabant daartoe nog een prima uitvalsbasis. Nu komt het NK halve triatlon van Nieuwkoop in beeld en voor de lange termijn wil hij zich plaatsen voor de  Olympische Spelen in Londen. Net als Gerbert van de Biggelaar dus, wiens competitiestart pas op 18 mei is in Brno. Twee Gastelaren op de Spelen, zou te gek zijn.

Ook Annette de Bot deed mee in de middagserie over 1/3e afstand. De uitslagen waren zondag nog niet compleet, maar Annette is waarschijnlijk als zesde vrouw binnen gekomen.

Over naar de Monumentenloop afgelopen zondag onder een heerlijk zonnetje dwars door Bergen op Zoom verlopen. Naarmate de Vlietloop dichterbij komt zie je de Gastelaren wat minder nadrukkelijk in de wedstrijden. In Bergen was Roel van Nes weer terug. Hij draafde snel door het Markiezenhof en was de beste op de 10 kilometer in een nieuw p.r. van 36.26 minuten. Roel is overigens wel in Fijnaart gaan wonen, da’s dan voor deze rubriek weer lastig. Kees Jonkers werd op de 10 kilometer 18e in 44.14 minuten. Wendy Deijkers was de derde vrouw in 46.14 minuten. Dan de 5 kilometer met twee dames in de wedstrijd. Eva Koedoot debuteerde prima in een tijd van 24.54 minuten en werd daarmee zesde. Jannie van Merrienboer uit Stampersgat was twaalfde dame in een tijd van 26.31 minuten. Jannie deed eerder die week op dinsdagavond al mee aan de Kassenloop in Steenbergen, om ook eens te laten zien dat kassen nuttig zijn voor onze voedselproductie. De tijd op de 4 kilometer voor de sinds kort aan het First Running Team toegevoegde atlete bedroeg 17.54 minuten. Ook Kees Jonkers deed mee, maar uitslagen waren niet voor handen bij dit door een Roparun-team georganiseerde evenement.

In Zeeland liep Adrie van Bavel mee op wat ze daar noemen ‘De zwaarste 10 van Zeeland’. In Westenschouwen verkoos hij de 6,5 kilometer. Daarop werd Adrie tweede in 37.50 minuten. Veel deelnemers liepen op deze afstand overigens verkeerd, waardoor de uitslag nogal discutabel werd.

De zwemloop van Hoogerheide sloot het zwemloopcircuit af. Christian van Caam, leider in het tussenklassement, besloot vanwege een keel- en luchtwegenaandoening de laatste wedstrijd toch maar niet mee te doen. Jammer, maar Christian heeft een goede reden. Hij richt zich helemaal op de 10 Engelse Mijl van 30 april, onze Vlietloop dus. Da’s mooi. Zonder hem geen deelnemers op de lange afstand. Wel op de middenafstand met Rob Musters weer wat dichterbij de zege. Dit keer werd hij tweede in 23.49 op elf seconden van de winnaar. Rob kwam als derde uit het Plantagebad. Een tweede plaats ook voor Jan Moerings bij de 40-plussers in 27.33 en een derde voor Johan Bossers in 29.54. Vervolgens werd Kees Bastiaansen vijfde in 32.46. Gewonnen werd door Anouk Rockx in haar leeftijdsgroep in 30.28. Een drie jaar jonger Zeeuws meisje werd overigens overall-winnares. Els de Vugt was even weg op de Fundraising in De Heen voor het project van dochter Isabel (Sport 4 Socialisation) en werd in Hoogerheide tweede dame 50 op de zwemloop in 36.21. Op de kwart afstand dan de 12-jarige Niels de Bruyn die tweede werd in 15.22. Joey de Liefde finishte in 17.21 als derde. Zijn jongere broertje Benny deed nu de kortste afstand en eindigde als zevende jongentje in 8.16 minuten.

In een BWF-wielerkoers in Breda-Moleneind werd André Klep tiende bij de 50-plussers. Inmiddels is Florence van Rijsbergen vertrokken voor haar nu al legendarische trip door Groenland. Geschokt was de triatlonfamilie door het overlijden van Lily Sebregts, echtgenote van Henk Sebregts uit Roosendaal. Henk was de eerste winnaar van de West-Brabant triatlon in 1988. Veel sterkte aan hem en de verdere familie.

Aanstaande week is het aan het loopfront vrij rustig. Iedereen maakt zich op voor de klassieker van 30 april, de Vlietloop. Intussen presenteert onze secretaris Wim van den Broek deze week in Oss het nieuwe wielerboek Brabantse Helden met ook een bijdrage van zijn hand over de eerste Gastelse wielerkampioen Cees Aanraad.