Stilte voor de storm in het weekend voor de marathon van Rotterdam. In de havenstad staan de afzettingsborden trouwens een week van tevoren al opgesteld. De rest van de 30 kilometer hekken volgt deze week. Een mega-organisatie met gelukkig weer Gastelse én Stampersgatse deelname. Om met die laatste te beginnen: Will van Sundert is na Antoon Danen de tweede uit het dorp die zich aan de klassieke afstand waagt. Hij heeft zich met onder meer Helma Borlijn en Koos Niewold voorbereid op de 42 kilometer havenstad. Daarmee hebben we meteen de eerste drie marathonlopers te pakken. Eerst heeft het groepje getraind op de looptrainingen, die Fortis Marathon overal houdt. Dat was in Oud Beijerland (20 km.), Breda (25, 30 en 35 km.). Will ging tussendoor nog naar de Antillen op ‘zilveren huwelijksreis’ en om Balkenende een handje te geven. Terug thuis nog een aantal duurlopen met als gemene deler dat het vaak slecht weer was. Sommigen deden nog een laatste wedstrijdje in Halsteren. Helma, Koos en Will debuteren alle drie op de marathon en hopen binnen de 4 uur te finishen onder een aangename temperatuur. Vrijdag worden koolhydraten verzameld bij de Chinees. Ook Mark van Merrienboer doet weer mee. De extreem warme marathon van vorig jaar wist Mark bij zijn debuut toch tot een goed einde te brengen in een tijd van 3.18.03 uur. Veel hardlopers werden toen uit de strijd gehaald. Door overbelasting had Mark vorige week een lichte spierblessure opgelopen. Maar hij hoopt zijn tijd aan te kunnen scherpen tot rond de 3 uur en een kwartier. Net als vorig jaar komt Mark uit voor het KPN-business-team.

De vijfde atleet uit Gastel twijfelt zeer of hij de marathon kan lopen. De blessure van André Mol is iets hardnekkiger. Jammer want ook hij was in de trainingen goed op weg naar een verbetering van zijn p.r. van Leiden (3.41) te gaan benaderen. Wellicht is hij toch van de partij, maar dan puur om de race op verstandige wijze uit te lopen. En de zesde is natuurlijk het nieuwe paradepaardje van de Gastelse atletieksport. Naïma Bosman, waarover we al eerder berichten dat ze voor een tijd van 3.12 uur gaat, verkeert in een uitstekende vorm. Haar tijd onder de half uur op een halve marathon in Drunen was al veelbelovend. En ook op de kortere afstanden boekt ze nog steeds progressie, hoewel de van origine Marokkaanse al heel wat jaartjes aan atletiek doet. Het wordt haar vierde marathon. In Virginia Beach liep ze ooit de 42 kilometer in 3.21.00 uur. Van andere atleten weten we niet of ze Rotterdam-plannen hebben. Dat merken we vanzelf aanstaande zondag.

Het rustige weekend leverde wel geteld 1 loopresultaat op. Gelukkig is Adrie van Bavel weer op de been, want die houdt deze rubriek wel gevuld. Adrie was bij het 3e Rondje Vrachelen in Oosterhout, waar hij de 6 kilometer liep in 28.43 minuten.

Uit de wielerresultaten nog melden dat de Omloop van de Moerdijk weer terug op de kalender staat en dat Henny Rovers daar een 50e plaats behaalde. Alle ogen van de wielerliefhebbers zijn aanstaande zondag natuurlijk gericht op de Ronde van Oud Gastel. Met hopelijk enkele Gastelse succesjes.

Tenslotte de zwemloop in Bergen op Zoom, die wel weer een mooi groepje Gastelse duatleten op de been bracht. Niet Erik-Simon Strijk, want die traint deze weken op Lanzarote. Verschil moet er zijn. En dus was Christian van Caam onze grootste troef in en rondom zwembad De Schelp. Hij kwam al als derde uit het zwembad in een prima 13.05 op de kilometer. Tijdens het lopen kwamen nog slechts twee atleten Christian voorbij. Prima vijfde plaats derhalve in 53.40 minuten. De andere Gastelaren kozen voor de halve afstand. Rob Musters moest ten opzichte van Roosendaal één plaatsje inleveren. Hij werd derde in 26.05 minuten. Eenzelfde klassering voor Jan Moerings, maar dan bij de veteranen in een tijd van 30.11. Podiumplaatsen waren er ook voor Maarten en Els de Vugt, allebei tweede in respectievelijk de junioren en de dames 50-plusgroep. Hun tijden: Maarten 30.53, een minuut achter de winnaar en 41.16 en dat was 2,5 minuut na de winnares. Rien Buurstee is ook weer goed bezig. Hij finishte als vijfde veteraan in 32.22, Johan Bossers kwam als zevende aan in 33.09 en Kees Bastiaansen was de elfde veteraan in 35.25. Een mooi groepje atleten wat aardig aan elkaar optrekt. En daar heeft zich sinds kort ook Eric Bol weer bij gevoegd. Eric, toch een druk bezet man met zijn eigen zaak, werd 14e veteraan in 37.37 minuten.

En dan waren er uiteraard weer de twee Stampersgatse boys Joey en Benny de Liefde. De zege voor Joey in 21.50 en de tweede plaats voor Benny in 27.52 op de kwart afstand van deze zwemloop. Het was weer prima wat de broertjes lieten zien.

De agenda voor volgend weekend is duidelijk: Rotterdam Marathon, Ronde van Gastel. En daarna op naar de 24e Vlietloop op woensdag 30 april. Inschrijven kan al op www.tveerke.nl