Gastelse atleten onderweg (62)
Met een eerdere sluitingstijd van De Bode lukt het nu nog niet om ook de resultaten van de Kidney Run en de Roosendaalse zwemloop nog mee te nemen. Op voorhand is de zwemloop interessant met de terugkeer van Rob Musters en veel Gastelaren die het combinatieseizoen aanvangen. En uiteraard hopen we dat het geesteskindje van oud-Gastelaar Piet Wagemakers weer veel geld heeft opgebracht voor de Nierstichting. Zoals gemeld waren we zelf op die zondag bij het Europees kampioenschap zwemmen in Eindhoven. Met of zonder Pieter van den Hoogeband, het blijft topsport van de bovenste plank. Wethouder Erik van Merrienboer, nog een oud-Gastelaar, mag trots zijn op dit evenement in zijn stad.

Maar zelfs zonder de paaswedstrijden hebben we nog wel een paar resultaten om op terug te blikken. Want AVO’83 had ook de uitslag van de 6,4 kilometer Halderbergeloop vrij snel op papier staan. Zoals gezegd de nummer twee van Nederland op de cross Tom Koetsenruyter won die afstand. Klein beetje Gastelse banden, want Tom en Daan zijn oomzeggers van Cor. Tom was binnen in 22.18. Hij werd op gevolgd door Jempy van de Veeken, zo wisten we vorige week al te melden. Alleen hadden we nog niet de tijd van de tuinspecialist: 23.50 minuten.Tim Egelmeers, leeftijdsgenoot van Tom, deed het ook voortreffelijk. En er waren meer Gastelaren op de korte afstanden. Onze voorzitter Frank had het zwaar, maar Carla ging weer veel soepeler en op de kortste afstand was er zowaar een Gastelse dubbelslag met twee veertienjarige meisjes. Proficiat Colinda en Anouk!

De resterende uitslagen van de 7e Halderbergeloop. 6,4 kilometer: 2.Jempy van de Veeken 23.50, 4.Tim Egelmeers 25.36, 20.Frank Hopstaken 37.31, 22.Adrie Rockx 39.17. Dames: 5.Carla van Wezel 34.02, 10.Claudia Sebregts 36.31, 14.Patricia Akkermans 40.01, 16.Lydia Hoevenaars 44.04. En dan de 3,2 kilometer: 1.Colinda van Loenhout 18.14, 2.Anouk Hoevenaars 19.46. Zoals bekend nemen we enige tijd ook nog de (oud-)Gastelaren mee. In dat verband waren we Wendy Deijkers vergeten. Zij werd derde op de 10 kilometer in 44.29. En dan meldden we vorige week wel dat Marc van Merrienboer misschien geen topprestatie verrichte in de Halderbergeloop, maar diezelfde Marc had een dag eerder al wel de City-Pier-Cityloop in Den Haag gedaan. De Gastelaar komt op stoom voor de marathon van Rotterdam, zoveel is duidelijk. Een waar huzarenstukje derhalve. Zaterdag in de CPC werd Mark 83e in – zeg maar – de amateur wedstrijdloop in 1.27.03 in een veld met duizenden deelnemers en zondag plakte Mark daar nog eens de 10 kilometer aan vast: 8e in 40.18 minuten. En Adrie van Bavels 26.48 resulteerde vorige week op de 5 kilometer Kievitloop in een 22e plaats.

Terug naar het zwembad, maar dan De Schelp in Bergen op Zoom. Competitiewedstrijden met op de 4×50 meter vrije slag een derde plaats voor Hieronymus met Bas en Coen de Bruijn in de ploeg. Bas won de wisselslagrace en was zelfs zes seconden sneller dan hij ooit zwom. Coen deed daar niet voor onder. Hij tikte als eerste aan op de 100 meter school en 200 meter vrije slag. Steeds met persoonlijke records. Jules van Zundert won weer de 100 wissel en werd tweede op de 100 meter school. En ook Ben van de Klundert komt zich in het rijtje van goede Gastelse zwemmers melden. Ook hij sprak een duchtig woordje mee in het Bergse zwembad.

Nog even terug naar de Wildenhoekloop. Collega-speaker Don Ossenblok vertelde daar nog een mooie anekdote over. “Vorig jaar stond een meneer aan de kant wat commentaar te geven. Buiten de microfoon om heb ik de man gezegd: doe het zelf eens. En wat bleek? Dit jaar stond hij aan de start.’ Het verhaal gaat over Jef van Oosterhout, die in Kruisland de daad bij het woord voegde en de halve marathon liep.

Aanstaand weekend gaat het West Brabant Loop Circuit meteen door met de derde wedstrijd: de 10 van Halsteren. Weer een week later is de stratenloop van Steenbergen aan de beurt en op de 13e april de Fortis Marathon Rotterdam. Als u nog plannen heeft, wacht niet te lang. De komende weken willen we graag de Gastelse deelnemers voorstellen. Dat kan door te mailen met wim-broek@home.nl of via de site www.tveerke.nl En eenmaal april in gang gezet, dan is de 24e Vlietloop ook niet ver weg meer. De borden geven het al aan, er zijn posters verspreid, flyers vervaardigd en we gaan met een nieuwsbrief beginnen in april aan (oud-)deelnemers. En allemaal met als doel zo veel mogelijk Gastelse en Stampersgatse atleten te trekken. Eentje doet helaas niet mee, maar ze heeft een prachtig alternatief. Florence van Rijsbergen vertrekt 22 april voor haar tocht door Groenland. Ze traint keihard voor het evenement onder meer in Zwitserland (wennen aan de kou), schaatst ze op Noren waarbij ze wordt getraind door een Belg en is oud-Gastelaar en commando Mark van Baal haar steun en toeverlaat op de rollerskies. Wie denkt dat ze van al dat trainen nog meer afvalt, heeft het mis. Om een hoger vetgehalte op te bouwen tegen de kou is Flo thans vier kilo aangekomen. Maar ze weet donders goed wat ze doet.