Gastelse Atleten onderweg 

Onze Gastelse atleten zijn niet alleen onderweg op het asfalt of in de wei, ze zijn ook onderweg om beroemd te worden. Neem afgelopen zaterdagavond. In het televisieprogramma Lotto Weekend Miljonairs speelde onze eigen zwemmer Marijn van Zundert een prominente rol. Topvolleyballer Bas van de Goor speelde het bekende spel met Robert ten Brink met als inzet zoveel mogelijk geld te verdienen voor zijn Foundation, die kinderen met diabetes stimuleert te gaan sporten. Marijn was de speciale gast in dat programma, als ambassadeur van de Foundation. In een prachtfilmpje zagen we hem zwemmen en even later zweten toen Bas de vragen moest beantwoorden. Het leverde maar liefst 64.000 euro op, een mooi verjaardagscadeautje voor de maandag 14 jaar geworden zwemmer. Prima reclame dus. Gastelse reclame voerde trouwens ook Gerbert van de Biggelaar door in Zuid-Afrika regelmatig het finish-shirt van Gastel aan te trekken. Dat hebben we trouwens vaker gezien: tot op de Olympische Spelen in Sydney toe. Het schijnt dat de Afrikanen wel belangstelling voor het textiel hadden. Wat hoger in het donkere continent in Zimbabwe timmert Isabel de Vugt aan de weg. Om haar doelen te verwezenlijken houdt de stichting Sport 4 Socialisation op 20 april bij Akkermans outdoor een Fundraising Fair.

De wedstrijden dan, want het werd afgelopen weekend al drukker. De Wildenhoekloop in Kruisland van onze vrienden van de gelijknamige Toerclub. De stratenloop heeft een lange traditie en er duiken altijd veel Gastelaren op. Die vielen ook nog eens in de prijzen. Naima Bosman bijvoorbeeld snelde naar een tweede plaats bij de vrouwen op de halve marathon in een prima tijd. Tweede werd ook Christian van Caam op de 13 kilometer. En de derde plaatsen gingen naar oud-winnaar Johan van Opstal, Marianne van Sprundel en Tim Egelmeers. Veel Gastelse debutanten ook. En een aantal persoonlijke records werd weer gebroken en dat geeft de hardloper moed voor bijvoorbeeld de voorjaarsmarathons. We willen opnieuw graag inventariseren wie waar de klassieke afstand gaat lopen. De eerste namen voor Rotterdam zijn al bekend: André Mol, Helma Borlijn en Will van Sundert. Wie volgt?

De uitslagen van de Wildenhoekloop op een rijtje: halve marathon: 3.Johan van Opstal 1.21.35, 6.Jurgen Danen 1.26.38, 8.Mark van Merrienboer 1.28.41, 17.André Mol 1.37.38, 22.Paul Knook 1.41.07, 33.J. van Oosterhout 2.06.36. Vrouwen: 2.Naima Bosman 1.36.54, Dertien kilometer: 2.Christian van Caam 49.03, 16.Piet Danen 58.33. Vrouwen: 3.Marianne van Sprundel 1.03.21, Zeseneenhalve kilometer: 3.Tim Egelmeers 25.22, 7.Pieter Egelmeers, 28.30, 9.Dirk van Alewijk 28.56, 11.Adrie Takx 31.11, 14.Frank Frik 32.47, 17.Geert van Dijk 34.36, 18.Frank Hopstaken 35.07, 20.Dré van Sprundel 40.09.

Elk jaar valt de Wildenhoekloop samen met de Oude Stortloop van Groene Ster in Zevenbergen bij Prinsenbeek. Daar keerde Bernard Heshof na bijna vier maanden weer terug aan het wedstrijdfront. Drukke werkzaamheden, griepjes en vakantie verhinderden hem een tijdje mee te lopen en de vorm was er nog niet helemaal. Per ronde zakte hij terug in het deelnemersveld, dat gaf Roel van Nes extra motivatie om de achtervolging in te zetten. In de vierde ronde wisselden de heren stuivertje, daarmee de progressie van Roel het laatste jaar illustrerend. Bernard versterkt zijn team Typhoon aanstaande zondag op het NK cross in Gilze-Rijen. Een podiumkandidaat met Martin Lauret en Frank Wouters (2e op de Oude Stort). Goed in deze regiocross waren verder Anne en José. De laatste werd opgenomen in de grote groep masters 35, maar kwam er als vierde nog prima uit. De uitslagen op de Oude Stort. B-junioren 2 km.: 2.Anne van Alphen 8.31, 4,5 km. dames: 3.Wendy Deijkers 19.35, V35: 4.José de Vugt 20.43, 9 km. M35: 4.Roel van Nes 33.22, 5.Bernard Heshof 33.44. Wie even niet meer in deze rubriek voorkomt is Adrie van Bavel. Hij is vanwege een zweepslag acht weken uitgeschakeld en richt zich nu op een terugkeer op 30 april in de Vlietloop. Daar richt uiteraard elke Gastelse atleet zich op.

Wat verder van huis liep Cor Koetsenruyter de Fortis Bruggenloop in Rotterdam, het voorproefje op de grote marathon. Zijn eerste 15 kilometer van dit seizoen gingen in 59.31, daarmee 5e 50-plusser. En op de Dertig van Tilburg was er voor trimmers de halve afstand. Daaraan deed ook geboren Gastelaar, thans Tilburger Sierk Entius mee. Hij liep naar een prima tweede plaats in 1.00.27 uur.

Dan de wielrenners, eigenlijk nog steeds in training voor het seizoen 2008. In Breda-Oosteind werd Marinus Lockeveer na een spannende koers 20e bij de vijftigplussers. En op de Borchwerf was Anouk Rockx wederom de rapste. Zij won de slotkoers en het Borchwerf-eindklassement. Wie zei er ook weer dat triatleten van alles maar een beetje kunnen? Bij de nieuwelingen eindigde Corné Hagenaars als 15e. Aangemoedigd door Anouks successen, stortte ook Erik-Simon Strijk zich in het fietsavontuur. Het ellebogenwerk lag de triatleet minder, in de laatste sprint kwam Erik-Simon als 27e over de meet op het industrieterrein.

Gezwommen werd er niet of het moeten de bandleden van Overgrown zijn. Hoewel dat meer weg had van droogzwemmen. Een ludieke training voor de trio-triatlon alvast heren?

Dan werd de Gastelse gemeenschap opgeschrikt door de plotse dood van Chris van Alphen. Als voormalig Veerhuisbestuurder was Chris nauw betrokken bij het sportweekend waarin in de beginjaren zeskamp en triatlon samen optrokken. Ook daarna bleef zijn belangstelling en konden we het lijntje met sponsor Campina – zijn werkgever goed tot stand brengen. Sterkte aan de familie.

De agenda is ook de komende week goed gevuld: woensdag zitten de organisaties bijeen om de toekomst van het circuit te bespreken in het Thor-honk. Vrijdagavond begint om 19 uur het sportgala Halderberge in het Kompas in Hoeven. Zaterdag is de zwemloop van Kapelle en het hele weekend is het NK veldloop in Gilze-Rijen. Wellicht tot ziens bij een van deze evenementen.