Gastelse atleten onderweg (433)

OUD GASTEL – Kerst en oud en nieuw hebben nauwelijks vat op de crossers. Van de 51e Kerstcross in Sprundel, via de TOF-cross in Breda en de Sylvestercross in Soest duiken de hardlopers het nieuwe jaar in met – uiteraard als openingswedstrijd de Pagnevaartcross van AVO. En op menig wedstrijd doken de Gastelse atleten weer op. In de Kerstcross werd Timo van der Veeken in de jongste leeftijdsgroep 13e in 1.56,3. Zusje Ninah werd 15e op de 900 meter in 4.13. Dan de dameswedstrijd, waarin Debbie Mol ten opzichte van de Pekkercross progressie boekte. Ze werd dertiende in 18.35 minuten over 3200 meter. Mien Ossenblok pakte na een blessure de draad weer op en sloot de rij van liefst tien dames 55 in een tijd van 22.19. De mannenrace leverde Mark en Maikel Mol bij de senioren een elfde en twaalfde plaats op. De 8 kilometer achter de schapenstal waren gedaan in 38.50. Jempy van de Veeken volgde zijn kinderen in actieve zin op en finishte netjes als vijfde M35 in 34.14. Beste prestatie kwam hier al op naam van Bernard Heshof: derde in 30.58. Adrie van Bavel werd 28e in 42.42. Piet Haverkamp was de vijfde man bij de M65. Knap hoe Piet weer terug is, hij klokte 36.45.

Ad Verheijen pikt hier en daar zijn crossjes uit. Rivalen Toon en Richard gaan net wat harder door de bossen, maar Ad piekt later pas. Hij werd in de Hoevense bossen derde M45 in 30.28 minuten. Vier tellen later snelde trouwens Bernard Heshof al binnen. Mits voldoende training is Bernard weer de te kloppen Gastelaar bij de wedstrijden. Adrie van Bavel sloot de rij in de M45-groep als dertiende in een tijd van 42.51. Bij de senioren was er een zevende plaats voor Gerbert van de Biggelaar in 37.58 minuten, maar hij staat voortaan in de Dordtse Atleten Onderweg.  Willem-Jan Piggen tenslotte werd vijfde bij de M35 in 45.20 minuten. Hij combineert paardensport op voortreffelijke wijze met hardlopen.

Bij de Nieuwjaarsduik tenslotte een record aantal deelnemers. Liefst 26 Gastelaren kozen het in het vijftiende uur van 2016 het ruime sop van de Gastelse Vliet. Nou ja, ze doken er even in en kwamen toch weer snel de steiger op. De watertemperatuur was dit jaar 6,8 graden. Niet slecht, maar daar moet over een half jaar wel dik tien graden bij. Dan zijn veel van de duikers terug voor de 32e Verwer & Janssentriathlon. Voor ’t Veerke breekt eerst de tijd van het kwissen aan. De 6e Pop- en SportkwiSportkwis is tot de laatste stoel uitverkocht. 35 teams gaan 16 januari de strijd aan om de felbegeerde Veerkebokaal.