Gastelse atleten onderweg (416)

De aantallen in de kranten liepen nogal uiteen. In werkelijkheid deden 372 wandelaars vorige week mee aan de 46e editie van de Avondwandelvierdaagse Oud Gastel. Dat ligt lager dan voorgaande jaren, maar op de eerste dag was het weer bepaald niet uitnodigend. Dat veranderde gaandeweg de week met op de slotavond een stralende bloemenhulde en medaille uitreiking. Gastels Fanfare ging de laatste kilometer voorop en in 't Hart van Gastel werd behalve een verloting nog een blijk van waardering gegeven aan de moeders, die op de basisscholen promotie hadden gemaakt. Kortom, weer een geslaagde wandelvierdaagse en op naar de gouden editie in 2019!

avond4daagse

In dat jaar zijn trouwens ook de Europese Spelen in ons land. Omdat Noord-Brabant zich daar extra voor inspant, zou het onderdeel triathlon wel eens in Oud Gastel kunnen zijn. Wordt vervolgd. Afgelopen weekeind trok de Roparun weer door de regio. Feest alom in de plaatsen waar de loopteams (met onder meer Gerbert van den Biggelaar) doorheen trekken. 't Veerke heeft ooit gepoogd de route van de Roparunners naar Gastel te verleggen, maar dat is nog niet zo eenvoudig. We blijven het proberen.

Pinksteren is voor de wielrenners altijd districtskampioenschaps-tijd. Cliff de Peijper werd 15e in Wernhout na kort ervoor de Driedaagse van Axel als 114e te hebben beëindigd. Cliffs best resultaat dit seizoen was een tiende plaats in Standdaarbuiten. Hij gaat op 10 juni een clinic geven aan de jeugdtriatleten. Uiteraard het onderdeel fietsen, samen met Gijs Bastiaanse. Tim Bierkens kwam op de districts tot een zesde plaats. In het Vlaamse Kieldrecht was hij daarvoor al negende geworden. Zijn zesde seizoenszege in het eigen Stampersgat kwam na een meerdaagse ronde in Denemarken. In de Ronde van Moerdijk werd Moreno Tak, die eerder brons haalde op de districtskampioenschappen in Kapelle 19e en Luuk Bierkens 34e.

Voor de lopers stond na de Leurse Havenfeesten de Lelieloop op het menu: rennen door de gelijknamige molen. De onvermoeibare Mark van den Bergh kwam weer goed uit de verf: hij werd negentiende op de 10 in 42.11 minuten. John Bierkens volgde kort erna als 22e in 42.28 en Koen van Elteren werd in zijn geboorteplaats 25e in 43.37. Bij de vrouwen behaalde Annette de Bot een tiende plaats in 47.56. Verdere uitslagen: 33.Piet Danen 44.34; 63.Kees Bastiaansen 49.41. Op de 5 kilometer kwam Carry Bolmer tot een 25e plaats in 25.38.

Tenslotte waren in het Pinksterweekeinde veel verenigingen actief: de KPJ met de trekkerbehendigheidswedstrijden, Gavoc '10 met het Pinkstertoernooi en SC Gastel met de jaarlijkse Memorial Cees Lazaroms.

En 't Veerke maakt zich op voor de altijd junimaand met op 3 juni de eerste jeugdclinic op zwembad Blankershove olv Wouter van Alphen. De zwemoefeningen zijn van 18.30 tot 19.30 uur. Aanmelden kan tevoren via info@tveerke.nl

Een paar dagen later – op 6 juni – strijkt tijdens Sfeerpop de EO-tv neer in Gastel om het parcours te verkennen met de vier koppels en ook met Maarten van der Weijden, Leontien van Moorsel en Erben Wennemars. Spektakel gegarandeerd. Ook in de avond met Nielson!