Gastelse atleten onderweg (398)

OUD GASTEL – De 30e Beka-Pekkercross maakte een eind aan een bijzonder Veerke-jaar, waarin alles wat de organisatie ooit bedacht uitkwam of zelfs werd overtroffen. Daarbij werden de tien evenementen ook nog eens gesteund door gunstige, vaak heel goede weersomstandigheden. De Zomertijdloop bijvoorbeeld vond onder haast tropische omstandigheden begin april plaats. De toevoeging van de halve afstand was daarbij een voltreffer. In de week van de wandelvierdaagse regende het overdag steeds, maar 's avonds bleef het voortdurend droog. En zo ging het ook eigenlijk met de Vlietloop, de triathlon en zelfs eind november met de nieuwe Avondloop stonden atleten en toeschouwers na afloop nog tot middernacht op de Markt. En tenslotte: al was de wind venijnig, ook de Pekkercross mocht zich verheugen in gunstige weersomstandigheden. Vanaf de finish van Maartje van de Lindeloof in de vroege ochtend als eerste van de recreanten tot aan Toine van Aalst, die in de middaguren de rij van de wedstrijdatleten sloot, was het weer één groot modderfeest.pekkercross 475

 

Op de langste afstand bij de recreanten was Christian van Caam als eerste terug. Hij werd daarna gevolgd door onder meer Jurgen Lazaroms, hoofdsponsor Ed Arbman en Johan van Opstal. Precies 33 Gastelaren legden vier, drie, twee of een ronde over het altijd zware parcours af. Daarna was het de beurt aan de jeugd. Op het maisveld lag hun start en daarna trokken de kinderen onder aanvoering van Bernard Heshof en Wim Nieuwkerk door de boomkwekerij van de familie Broos, het Gastelse bos en zo naar de finish. Anders dan bij de recreanten maken we voor de kids wel een uitslag op. Jop van Meel en Imke Bolijn waren het meest behendig en het rapst in de modder bij de jongste groepen. Ernson van den Bos en Laureen Dudink uit Bergen op Zoom wonen de groep 5 tot en met 8-categorie. Mijntje van Meel was tweede meisje en beste Gastelse.

Daarna was het de beurt aan de B/C/D-junioren voor hun kleine en grote ronde. Bij de D-juniores was er een tweede plaats voor Milo Buiks in 12.18 en de winst voor Marlijn van Alewijk in 14.17 minuten. Bij de C-juniores was Demi Buiks de snelste in 14.16 en greep Jarno Pluijgers het brons in 13.36 minuten. De B-junioren dan. Een fraaie zege voor Max Donkersloot in 10.33 en Felicia Linders, die per ongeluk bij de seniores was gestart, maar toch won in 18.08 minuten.

Tegelijkertijd ging op het middaguur ook de vrouwenwedstrijd van start voor drie rondes. De Bredase Amy van den Broek won. Jurriena de Vries werd in haar 'thuiswedstrijd' derde. Maar voor het Gastels kampioenschap kwam Wendy Deijkers het verst. Winst bij D35 in 23.50 minuten, met styliste Marga de Rooy als tweede in 24.46 minuten en Heidi Deijkers, de zus van Wendy op drie. Monique Rijsdijk werd keurig vierde in 27.18. Bij de seniores stond Anne van Alphen net naast het podium op de vierde plaats in 24.15. Astrid Willemse werd zesde in 27.30 minuten. Bij de D55 was Mien Ossenblok goed voor brons.

In de door Colin Bekers gewonnen mannenrace verraste Ad Verheijen vriend en vijand met een daverende tweede plaats en de vette winst in bij de M45 in 32.10. De Gastelse titel was terecht voor hem. Brons was er voor senior Gerbert van den Biggelaar in 32.20 evenals voor Roel van Nes in 34.46. Volgende week meer.