Gastelse atleten onderweg (374)

OUD GASTEL Veel wedstrijden staan nu in het teken van de 30e Verwer & Janssentriathlon van zaterdag 28 juni. Het aftellen naar het evenement is begonnen.

Wielrenner Renee Horians is klaar voor de grote piek: een sterke tijdrit tijdens de trio-triathlon. Hij deed als opwarmertje de ploegentijdrit in Gilze, waar Renee gastrijder was met de time trial team van Sauna Diana uit Zundert. De ploeg werd derde. Cliff de Peijper stak weer de grens over, nu naar het Belgische Ravels. Hij werd er vierde bij de nieuwelingen na een sprint van de kopgroep van zes. Komend weekeinde doet Cliff mee aan het NK in Ureterp. Ook Tim Bierkens ging naar België, maar dan Kapelle op den Bos. Hij werd er vierde en op een zwaar parcours in het legendarische Bierbeek werd Tim vijfde. Broer Luuk koerste in Lage Zwaluwe naar een vijftiende plaats.

De hardlopers draaiden ook proef. Op de baan waren ze actief bij het NK Masters in Utrecht. Roel van Nes liep er naar zijn eerste plak op een NK: brons op de 5000 meter in 16.47,53 minuten. Een topprestatie! Naima Bosman kwam in haar afscheidstoernee zelfs tot twee gouden plakken. Op de 1500 meter was ze goed voor een tijd van 4.53,39. Op zondag won ze de 5000 meter in 18.10,94 minuten. In de grote Bavoloop van Rijsbergen deed Piet Danen mee. Hij werd 27e bij de M45 in 44.56. Michel van der Weegen werd zevende bij de M55 in 44.07. Op de halve marathon van Renesse finishte Marjan de Wild in 1.54.51 uur als vijfde D45. Adrie van Bavel bereikte de streep als 556e (150e bij de M45) in 2.26.48 uur. In de tri- en duathlonsport was het NK sprint duathlon in Tilburg het grootste evenement. Geen Gastelaren van de partij, wel Gastels nieuws. Want na lang aandringen doet Armand van der Smissen weer eens mee aan een triathlon. Zesentwintig jaar nadat hij voor het laatst in de Roosendaalse Vliet lag komt de geboren Roosendaler terug om opnieuw mee te doen aan de Gastelse triathlon. Maar eerst werd Armand 'gewoon' voor eigen publiek weer Nederlands duathlonkampioen. Zijn dertiende titel!

Benieuwd of hij het de concurrentie lastig kan maken, al rekent hij wel op een zwemachterstand van zo'n tien minuten.

Over zwemmen gesproken. Bij de minioren zwemfinales van Hieronymus deed Wessel Heijnemans aan het maximale van vijf zwemonderdelen mee. Op de 100 school werd hij vierde in een pr, op de 100 rugslag ging hij 4,5 seconden sneller, op de 100 vrij 2,5 seconden . De klapper was voor Wessel de 200 meter wisselslag: vijfde plaats en een verbetering van 19 seconden.

De komende dagen zijn er de Biezenloop van onze zustervereniging Toerclub Kruisland en natuurlijk komend weekeinde de heuveltriathlon in Stein en de halve marathon en alle bij-afstanden in Roosendaal. En dan begint op maandag de 30e Triathlonweek in Gastel.