Gastelse atleten onderweg (362)

OUD GASTEL – Geen groots sportweekend voor de individuele sporters, wel in teamverband. SC Gastel won uit bij BVV '63 met 1-3 en De Schutters haalden uit tegen Rimboe: 7-1. De korfballers begonnen het veldseizoen echter met verlies. Zoals gezegd na de drukte van een week eerder met de Halderbergeloop, de Drunense Duinenloop, de Kievitloop en de zwemloop in Bergen op Zoom. Toch is het druk op de wegen en dijken in en rondom Gastel. Recreanten, die warm lopen voor de Arvo Food-Zomertijdloop worden in steeds grotere getale gesignaleerd. Over een week is dat evenement, de eerste buitenactiviteit in het 30e seizoen van 't Veerke. Overigens wordt tegen de tijd dat de wintertijd terug haar intrede doet een nieuwe loop gehouden. De Heerlijk Avondjeloop op 22 november belooft een heel bijzonder evenement te worden.

Stratenlopen dichtbij de deur waren er dit keer niet. In Arnhem werd een loop gehouden, die alleen al vanwege de naam de moeite waard is. Aan 'Het Rondje Nederland' deed Rina van der Wildt uit Stampersgat mee. Ze eindigde als 59e bij de D35 in een tijd van 1.00.52 op de tien kilometer.

De wielrenners reden twee dagen wel in de buurt. In Oud-Vossemeer vielen de Gastelse coureurs niet in de prijzen. Zondag werd de dameskoers van Huijbergen gewonnen door Roxanne Knetemann, haar geboorteplaats. Simone Rockx finishte als 37e, zus Anouk als 62e. In de Omloop van Strijen eindigden de zussen respectievelijk 37e en 58e. Tim Bierkens werd in Huijbergen 34e nieuweling na daags tevoren in het Belgische Izegem al 41e te zijn geworden. Cliff de Peijper kwam ten val tegen een geparkeerde auto. Hij hield er behoorlijke schaafwonden aan over en een slag in het voorwiel.

Maar het grootste succes van het weekend kwam op naam van de Engleberten. Janne en Roos deden mee aan de Zuidnederlandse kampioenschappen lange afstand zwemmen in Eindhoven. Janne zwom naar brons op de 1500 meter vrije slag en werd ook derde op de 400 meter wisselslag. In een spannende race zwom Roos ook naar brons op de 800 meter vrije slag in 11.08 minuten. Dat was goed voor de limiet van het Nederlands kampioenschap half april in Amersfoort.

April is de hardloopmaand bij uitstek. Te beginnen met de Arvo-Zomertijdloop op 2 april, later marathons zoals die van Rotterdam met deelname van Hans Berkhout en Christian van Caam en op 26 april de 30e Vlietloop. Alle oud-winnaars zijn uitgenodigd. Als extraatje wordt een demonstratie wedstrijdje gehouden op de Elliptigo's, de kruising tussen fietsen en hardlopen. René de Peinder heeft twaalf loopfietsen staan. Om 13.00 uur begint het Oranje- en Vlietloopprogramma met de race op de Elliptigo's, die toch wel dertig in het uur gaan.