Gastelse atleten onderweg (354)

OUD GASTEL – Of het de hoge temperaturen zijn of het lange seizoen, is niet bekend. Feit is dat de THOR-cross in Roosendaal afgelopen zondag maar weinig Gastelaren trok. Alleen in de jeugd en juniorengroepen kwamen plaatsgenoten uit in deze ooit toch bovenregionale cross van de zustervereniging uit Roosendaal. Maar zelfs van Thor gingen leden naar een cross in Limburg. Max Donkersloot haalde net als vorige week in Pagnevaart de volle winst in Visdonk. Hij schitterde op de 3 kilometer in 10.53. Demi Buiks werd tweede bij de C-juniores in 8.25 op 2 kilometer, een prachtprestatie. Dat gold ook voor Rikke Knobel, die vierde werd bij de A-pupillen in 5.47 precies en Roan Knobel als vierde in 5 minuten precies. Bij de juniores waren Mels Lambregts en Rik Palings tweede en vijfde.

 

In de zwemwereld rijgen de broers De Bruijn, broer en zus Englebert en ook Maartje Tak de persoonlijke records aaneen. Maar er duiken ook nieuwe namen op van Gastelse atleten, die hard door het zwembad trekken. Wessel Heijnemans bijvoorbeeld, tien jaar en een talent om te koesteren. Ook hij deed al mee aan de Brabantse kampioenschappen. Hij zwom de 100 meter vrij ruim twee seconden sneller dan hij ooit deed. Ook op de Brabantse sprintkampioenschappen kwam hij tot een snelle tijd op de 50 meter vrij. Afgelopen weekeinde stonden wedstrijden in Terneuzen op zijn programma. Hij haalde brons op de 100 meter schoolslag met een pr van 4 seconden en van zijn 50 meter rugslagtijd haalde hij 3 tellen af. We houden Wessel in de gaten.

Misschien wel voor het sportgala volgend jaar, want de editie die terugkijkt op 2013 gaat niet door. Volgens de organisatie hebben zich te weinig atleten aangemeld. Jammer, want uit deze rubriek blijkt week in, week uit dat er genoeg talent zit in de dorpen van Halderberge. Vorig jaar haalden Gastelse atleten in de duursporten ruim twintig nationale en provinciale titels binnen. Probleem is wel dat de organisatie niet zelf mee kijkt, maar deelnemers zichzelf moeten opgeven.

Als 't Veerke kijken we alvast vooruit. Naar 8 februari bijvoorbeeld, de jaarlijkse Veerke-quiz in 't Hart van Gastel. Met vragen over sport, muziek maar ook andere onderwerpen. Nog drie teams van vijf personen kunnen zich aanmelden. Daarna is het vol.

De tweede activiteit van 2014 wordt de Arvo-Zomertijdloop op woensdag 2 april. Nieuw is dat er een winterse variant bij gaat komen in oktober. Wat en hoe, dat wordt later bepaald.

De Gastelse sportwereld gedenkt voorts twee mannen, die veel betekent hebben voor de auto- en wielersport. Kees Akkermans, kastelein van café De Stoof was de grote man achter de autocrossen en de BWF-wielerkoersen. Martin Vogel was voorzitter van zowel de Gastelse wipclub als de wielerronde. In die laatste hoedanigheid had 't Veerke regelmatig met hem te maken. Bovendien nam Martin begin jaren negentig drie keer deel aan de Vlietloop. Aan familie en vrienden van Kees en Martin veel sterkte toegewenst.