Gastelse atleten onderweg (352)

OUD GASTEL – De Spado-cross was voor de Gastelse atleten een belangrijke laatste test met het oog op de Pekkercross. In de Bergse bossen bij Lievensberg stond nationaal kampioene Naima Bosman weer op het hoogste ereschavotje. Wendy Deijkers en Roel van Nes werden keurig derde, maar de laatste voelde de hete adem van Bernard Heshof al weer in zijn nek. Dat belooft wat komende zondag.  Uitslag Spadocross: M35: 3.Roel van Nes 41.29; 4.Bernard Heshof 41.34; dames: 5.Anne van Alphen 31.04; D35: 1.Naima Bosman 26.32; 3.Wendy Deijkers 30.12.

 

Europese topzwemmers komen jaarlijks bijeen op de Amsterdam Swim Cup. Gastelaar Coen de Bruijn stond tussen het neusje van de zalm op de 200 meter schoolslag en behaalde nota bene een finaleplaats. Daarin werd de topzwemmer zesde. In een miniorenwedstrijd in Eindhoven scoorde Wessel Heijnemans pr's op de 50 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag. In januari doet hij mee aan de Brabantse titelstrijd.

Op de gewestelijke afstandskampioenschappen op de Irene Wustbaan in Tilburg schaatste Lisette de Jong naar een zevende plaats op de 1500 meter.

De veldrijders hebben volop startgelegenheden. In Moergestel eindigde Moreno Tak op een 22e plaats. In Ossendrecht op 8 december was de WBVC-cross met een fraaie zege voor Tim Bierkens bij de 13/14-jarigen. Thomas Bartelen werd na een eerdere zege nu tweede achter thuisfavoriet Wesley Floren. Cliff de Peijper kwam als achtste aan. Moreno Tak werd negende, Luuk Bierkens negentiende, Stan van den Bergh twintigste, Mark van Wijk 28e. Bij de 40-plussers was Peter Bierkens goed voor een 18e plaats. Corné Hagenaars was de negende man bij de senioren, waar Renee Horians twintigste werd. William Lazaroms sloot de rij op een 31e plaats.

Zondag 15 december was dan de finale van de wederom zeer geslaagde regionale veldritcompetitie met ook de Gastelse veldrit daarin opgenomen. In Breda kwamen de crossers samen. Anders dan in de eerdere crossen kwamen er nu veel Belgische deelnemers. Moreno Tak werd achtste, maar in het eindklassement wel derde. Bij de 11-jarigen was Stan van den Bergh 15e en Luuk Bierkens 18e. Tim Bierkens liet zich niet van de wijs brengen, stond met 1 punt voorsprong aan de leiding. Meteen na de start ging demarreerde hij om met 45 seconden voorsprong de cross en het WBTV-klassement naar zich toe te trekken. Ook Thomas Bartelen wist de finale op schitterende wijze te winnen, Cliff de Peijper werd in die groep zevende. Bij de mannen 40-plus werd Andre Horians tiende en Peter Bierkens 21e. De seniorengroep tenslotte: 10.Corné Hagenaars; 16.Renee Horians. Mooi is dat een aantal crossers komende zondag komt 'uitlopen' op de Pekkercross, waar toch al ieder jaar atleten, triatleten, duatleten en wielrenners samen komen.

Naast de populaire Gastelse cross zijn er enkele kerstmannenlopen in de regio de komende dagen. Op tweede kerstdag is de Sprundelse kerstcross.