Gastelse atleten onderweg (348)

Een week na de cyclo-cross in Oud Gastel gingen niet alle beginnen veldrijders door. Wel de routiniers natuurlijk, die het hele circus mee pakken. En dat in WBTV-verband deze maanden wekelijks. Hoewel? Ook Mark van Wijk kreeg na zijn debuut de smaak te pakken. Van Gastel ging het naar het technisch lastige parcours in Huijbergen, daar waar eerder al eens het NK veldrijden was. De Zuidwesthoek is natuurlijk toch al een en al wielrennen. Het WK veldrijden later dit seizoen in Hoogerheide en met de start van de Tour de France 2015 in Utrecht mogelijk nog een finishplaats in Woensdrecht.

In Huijbergen fietste Moreno Tak naar een zevende plaats. Bij de 11-jarigen waren drie dorpsgenoten op het parcours: Stan van den Bergh was de beste van het trio op een 21e plaats, meteen daarop gevolgd door Luuk Bierkens. Mark van Wijk deed niet veel onder voor het tweetal: hij werd 24e. Bij de 13-14 jarigen legde Tim Bierkens alles en iedereen zijn wil op. De Stampersgatse coureur ontpopt zich steeds meer tot een klasbak op de weg en het veld. De Nootjesberg bedwong Tim als de beste. Hij won de veldrit en verstevigde daarmee zijn koppositie in het WBTV-klassement.

 

Thomas Bartelen deed bij de nieuwelingen een dappere poging om Lars Akkermans van zijn zoveelste overwinning af te houden. Thomas had echter nog pech op de klim en viel terug. Toch was een fraaie tweede plaats zijn deel. Ook Cliff de Peijper deed het niet gek op een zevende plaats.

Bij de veteranen kwam Andre Horians als vijftiende over de streep. William Lazaroms en George Knobel sloten de rij op een 35e en 37e plaats bij de senioren.

De hardlopers gaan inmiddels ook de bossen in. Op naar de Pekkercross op 22 december, zo redeneren ze. In de aanloop daarheen ontbreekt de Diomedon-cross, normaal gesproken de seizoensopener. In Steenbergen willen ze de cross tweejaarlijks gaan houden. Wel komt daar een nieuwe wegwedstrijd voor in de plaats: de A4-run. Op 9 november 2014 om precies te zijn. Het wordt een unieke loop, want een jaar later raast het verkeer al over de A4. Ook 't Veerke is nog steeds in de weer om een stukje triathlon over de A4 te laten gaan volgend jaar op 28 juni. Afwachten of de aansluitingen te maken zijn met het bestaande parcours.

Terug naar de crossen, die wél door gaan. De Maresia-cross in Kaatsheuvel bijvoorbeeld. Marga de Rooij, in de beginjaren winnares van de Pekkercross ging erheen met haar kinderen, terwijl George dus aan het fietsen was in Huijbergen. Marga liep zelf naar een achtste plaats bij de V35. Ze crosste de 7 kilometer weg in 36.24 minuten. Zoon Roan snelde naar een zesde plaats bij de pupillen A in 5.07 minuten op 1200 meter. En dochter Rikke Knobel werd vijfde bij de meisjes in 6.15 minuten.

In de crossduathlon van Valkenburg tegen de Cauberg op eindigde Toga-man Ed Arbman op een zesde plaats in 1.17.49 uur.

Tenslotte de 46e Mosselloop van Burgh-Haamstede, een wedstrijd met een lange traditie. Na blessures kwamen Wim Nieuwkerk en Adrie van Bavel daar weer voorzichtig in actie. Wim werd vijftiende en Adrie sloot de rij. Hij was de dertigste H50 en legde de zware 8 kilometer af in 51.50 minuten. Komend weekeinde de Zevenheuvelenloop bij Nijmegen en de 10 Engelse Mijl van Essen.