Gastelse atleten onderweg (339)

OUD GASTEL Eigenlijk was het ondanks vele triathlons voor de Gastelse atleten een rustig weekeinde. In het hoge noorden ging wel nog Annette de Bot vijfde op de Tri-Ambla een offroad triathlon op Ameland. Ze deed over de 1,5 kilometer zwemmen in de Waddenzee, 36 kilometer mountainbiken door bos, duin en over strand en 12 kilometer crosslopen 3.39.45 uur. Dat was goed voor een vijfde plaats bij de veteranes. In de Tri-Ambla junior deed uit Stampersgat Silke van den Broek mee. De pittige wedstrijd legde ze al zwemmend, mountainbikend en hard lopend af in 1.02.09 uur. 

 

 

Dichterbij Gastel was de Binnenmaas triathlon, waar Koen van Elteren als elfde senior binnen kwam op de kwart afstand na 2.07.05 uur. Toga-clubgenoot Mark van Merrienboer deed mee aan de 1/8e afstand en werd achtste bij de M50 in 1.06.54, meteen daarop gevolgd door Peet Willemse als negende in 1.10.25. Hans Berkhout eindigde bij de M40 als tiende in 1.10.37 en ook Johan van Opstal deed buiten Gastel eens een triathlon. Het resulteerde voor de hardloper in een achttiende veteranenplek na 1.12.19. Mark van Rijsbergen werd vijftiende senior in 1.12.42.

Van het wielerfront de koers in Numansdorp waar Luuk Bierkens achttiende werd en broer Tim elfde, die door zijn aanvallend rijden wel de leidersprijs won. In het omnium van Breda was de volle winst weer voor Tim, daarmee zijn vijfde seizoenszege boekend en daar werd Luuk 25e. In KNWU-wedstrijden in Heusden werd Renee Horians zeventiende. In de woensdagavondrace in Breda kwam hij als zevende aan. In het Belgische Olen was Cliff de Peijper in vorm. Tussen de sterke Belgen werd hij vierde. In Breda was de nieuweling goed voor een dertiende plaats. Moreno Tak werd tiende in Numansdorp en Stan van den Bergh tenslotte twintigste net aan de overkant van de Haringvlietbrug.

Komend weekeinde de 30e Holland Triathlon Almere, nu bekend onder de naam Challenge Almere-Amsterdam. Voor Veerke-secretaris Wim van den Broek een jubileum. Hij staat er voor de 25e keer aan de microfoon. Deelname is verzekerd van voormalig Gastelaar Erik-Simon Strijk.