Gastelse atleten onderweg (328)

OUD GASTEL – Met de 44e Avondwandelvierdaagse zit ook de vijfde activiteit van 't Veerke er dit jaar op. Geen al te beste weersomstandigheden, maar desondanks toch 460 deelnemers. Zij trotseerden drie regenachtige dagen, alleen op woensdag was het lekker wandelweer. Janus Oerlemans was een kanjer: de nestor liep alle dagen 15 kilometer. Op eigen beetjes wandelde de jongste Rens Bolijn mee. De scholenbeker ging nipt naar de Bernardusschool. Zij gaan hem verdedigen bij de 20e Jeugdtriathlon op vrijdag 21 juni. De Joannes en De Linde zullen er alles aan doen de bokaal te heroveren. 't Veerke dankt deelnemers, Toine van Aalst, Gastels Fanfare en de vijf moeders die de kinderen begeleidden. 

 

In de topsport was Rob Musters na een trainingsstage op Lanzarote toe aan zijn eerste triathlon. Maar in heel Nederland was het koud, dus ook in Woerden. Geen tri- maar een duathlon. Het deerde Rob niet, hij werd sterk tweede in de race die ook al twee keer door Gerbert en drie keer door Erik-Simon gewonnen werd. Rob werd alleen geklopt door titelverdediger Vincent Bohm. De tijd van de Gastelaar was 1.33.24. Vriendin Juriena de Vries eindigde derde in 1.45.09.

West-Brabant werd met pinksteren weer overspoeld met lopers van de Roparun. Ondanks het frisse weer was de ambiance weer voortreffelijk vanaf Ossendrecht tot Willemstad en zo naar de Coolsingel. Tussen de lopers ook enkele Gastelse atleten.

Op eerste pinksterdag stond de Terheijdenloop op de rol. De immer sfeervolle wedstrijd voor veel publiek werd gewonnen door Naïma Bosman, die daarmee haar ongeslagen status in de regio al het hele jaar in stand houdt. De Thor-atlete raffelde de 15 kilometer af in 57.50 minuten. Dat was weer 21 seconden sneller dan onlangs in Standdaarbuiten. Adrie van Bavel was 22e H45 in een tijd van 1.22.31.

De Lelieloop in Etten-Leur op tweede pinksterdag is een aparte loop. Na de Havenfeesten rennen de atleten onder meer door de molen van Leur. Peter Vergouwen was een van hen. Hij eindigde 94e op de 5 kilometer  in 27.25. Anouk Korst werd 60e bij de dames in 31.06, zus Marit 63e in 31.47. De 10 kilometer wedstrijd dan. John Bierkens was op een veertiende plaats beste Gastelaar in 41.44, pal voor TOGA-teamgenoten Koen van Elteren in 41.46 en Ed Arbman. Piet Danen liep als 35e binnen in 45.11. Andere Gastelaren waren: 44.Oswald de Bruijn 46.21; 47.Rene van Erkel 46.40. Dames: 26.Rina van der Wildt 59.34.

Bij de districtskampioenschappen wielrennen leverde Cliff de Peijpers als eerstejaars nieuweling een knappe prestatie af. Hij finishte tiende in een aanzienlijk veld van zuidelijke coureurs. Anouk Rockx reed haar regiokampioenschap in Giessendam en werd 39e. Corne Hagenaars reed een actieve Ronde van Oudenbosch, waarin hij 24e eindigde. Renee Horians werd 36e. In Huijbergen was de jeugd bijeen. De uitslagen: 4.Tim Bierkens; 11.Moreno Tak; 14.Luuk Bierkens; 25.Stan van den Bergh. In Bleiswijk werd Tim zesde en broer Luuk Bierkens 29e. En in het Limburgse Mechelen klom Tim Bierkens als een van de besten. Hij werd daar tweede. De tandem Perry en Sven Megens reed eerste pinksterdag in Arendonk. Ze werden tweede in de 'opwarm-tijdrit' en vijfde in de wegwedstrijd.

Nog 2,5 week en het Glazen Huis staat voor het Veerhuis. Op 7 juni is de Nachttriathlon. Aanmelden kan via www.tveerke.nl