OUD GASTEL De spits is er af in het RunningCenter Loop-circuit. De Halderbergeloop opent traditioneel de reeks. Het was fris op het sportpark, maar de atleten liepen zich snel warm. De winst was er bij de D35 voor Naima Bosman, tweede over-all. Roel werd tweede, Ad verbeet zijn blessures en werd derde. Bij de prestatielopers twee keer zilver voor Thierry en Ingeborg. Kiki was tweede juniore bij het loopspektakel van AVO. Thierry Frik liep exact zijn pr van twee jaar geleden in Oudenbosch, Robert Kempenaars en Ad Verstraten haalden een halve minuut van hun pr af. Robert dook onder de 40 minuten. Maar de grootste progressie boekte Ingeborg de Jong, die liefst 1.20 van haar pr afsnoepte en daarmee tweede werd.

ingeborg

 

Op de halve marathon van Drunen haalde Paul Romme anderhalve minuut van zijn tijd af: 1.37.50. Daarmee werd 't Veerke-bestuurslid fraai 31e bij de veteranen in dit massaveld van 1800 lopers. Adrie van Bavel deed de Ropa-kustrun in Dishoek en werd 62e in 54.54 op de tien. In de duathlon van Hilversum werd Juriena de Vries vijfde in 1.08.17.

In de wielerkoersen is Wil Buurstee goed op dreef. Hij werd al vierde in de eerste trainingswedstrijd te Breda-Moleneind en zevende in de tweede koers. Pieter Mies reed bij de senioren eveneens naar een zevende plaats. In Woensdrecht verteerde Niels de Bruijn de Rijzendeweg goed. Hij werd 30e bij de junioren. In de Omloop van Strijen, een 80 kilometer windklassieker voor vrouwen kwam Simone Rockx verrassend als 22e aan de meet. In de Ronde van Rijswijk werd Tim Bierkens tweede, broer Luuk zevende. In Breda reed Renee Horians naar een twaalfde plek.

Lisette de Jong maakt een opvallende sportontwikkeling door. Er zullen immers niet veel voormalig kunstschaatsers die vervolgens ook goed worden in langebaan schaatsen. De Gastelse neo-seniore van Ballangrud wel. Ze won in Tilburg de gewestelijke afstandskampioenschappen op de 3000 meter. Haar tijd was 4.51,09, daarmee tot de beste 120 schaatsters van Nederland behorend.

In Schijndel werden de Gastelse Heerjansruiters Brabants kampioen. In het team Yanissa Metselaar, Merel en Ilse Vergouwen, Froukje van Hees en Jilly Laros.

In de laatste competitiewedstrijd zwemmen van Hieronymus waren de broers De Bruijn oppermachtig op de 200 meter wissel. Coen werd eerste in 2.11,86, Bas tweede in 2.15,07. Coen werd ook tweede op de 50 meter vrij in 24,71. In de estafette 4×200 meter vrij leverde Coen een wezenlijke bijdrage aan het zilver voor Hieronymus. Maartje Bastiaansen haalde brons op de 100 meter vrij in 1.04,07. Zondag de zwemloop van Roosendaal.