Gastelse atleten onderweg (308)

Bernard Heshof op vier fronten actief

De meest actieve Gastelse atleet in de kerstvakantie was verrassend genoeg Bernard Heshof. Weinig wedstrijden in het najaar, maar na de Pekkercross door gegaan en niet meer te stuiten. Vier wedstrijden deed Bernard, al ruim 20 jaar Gastelse toploper, in twee weken tijd. Op de zaterdag voor kerst was er de nieuwe Avondkerstloop in Nispen. Lopen door het met kerstlampjes verlichte kerkdorp: een verrassende toevoeging aan de loopkalender. Jammer van de enorme regenbuien, al maakte het de eerste editie wel een beetje heroisch. Mister Vlietloop Jeroen van Damme won de eerste editie en Bernard werd sterk vijfde in 35.25. De eerste editie trok 120 deelnemers, maar zal onder betere weersomstandigheden beslist groeien.

Tijdens de kerstdagen laten de atleten de teugels een beetje los tijdens de dis om dat vervolgens op tweede kerstdag weer te compenseren met de Kerstcross in Sprundel. Erg sfeervol evenement en vooral een rijke historie met 48 edities en een comité, waarin de Vlietloopwinnaar van 1986 (2e editie) Ad de Rooy. In zijn achtertuin wordt de cross op een aantrekkelijk parcours gelopen. Het mooie kerstzonnetje lokte 226 atleten met voor de Gastelse atleten drie podiumplaatsen: Mitchel bij de junioren, Annette en Bernard op de lange cross. Ook Toine en Celine hebben de smaak van het lopen weer helemaal te pakken. Supporter José Heshof maakte nog een spectaculair filmpje tijdens de cross, te zien op haar facebookpagina.

Uitslagen 48e Kerstcross Sprundel: jongens 13-17 jaar: 3.Mitchel Jonkers 7.35, dames: 8.Celine de Wild 15.21, lange cross 8 kilometer: 2.Annette de Bot 41.04, heren 35: 3.Bernard Heshof 30.38, 10.Robert Kempenaars 34.32, mannen 45: 19.Adrie van Bavel 42.25, heren 55: 5.Toine de Wild 29.12.

De evenementen bij elkaar zouden een aardig circuit op kunnen leveren. ’t Veerke wil daarom de koppen bij elkaar steken om bijvoorbeeld de Pekkercross, de Avondkerstloop, de Kerstcross en waarschijnlijk de volgend jaar bij SC Gastel terugkerende Snertloop in een mini-circuit te gieten.

Tussen het serieuzere werk zaten ook de ludieke kerstmannenlopen. Voor de tweede keer in Roosendaal van Sundance Events. Tom Koetsenruyter, de week ervoor nog tweede op de Pekkercross liep het snelst in kerstmannenpak door het centrum van Roosendaal om te finishen in het nieuwe Wennekerhuys. Daarna volgden nog zo’n 150 mannen en vrouwen met baardjes en rood-witte kostuums. De ‘uitslag’ is nog niet gepubliceerd, maar Gastel was weer goed vertegenwoordigd met Adrie Takx, Richard en Ron Wierikx, Pim en Jolanda Hermans, Corné en Corina Kriesels, Frank Hopstaken, Paul Romme, Astrid Willemse, Will Buckens en Christ van den Bergh. Mogelijk nog meer.

Het kwartet van Bernard Heshof wordt compleet gemaakt door de Auwjoarscross in Oirschot. Bernard werd uiteindelijk vierde M35 in 35.28 en overall veertiende. Zowel in Sprundel als Oirschot was Armand van der Smissen de snelste veteraan. Hij won de allereerste Pekkercross in 1985.

In de laatste Vijfeikencross te Rijen is Renee Horians vijfde geworden. Door zijn regelmaat in deze crossen werd de coureur tweede in het eindklassement. De laatste WBVC-cross was in Schijf. Daar werd Tim Bierkens zesde, broer Luuk tiende en vader Peter zevende. Cliff de Peijper werd zesde, Stan van den Bergh 19e, Renee Horians 9e en broer André elfde. Thomas Bartelen was de achtste beste crosser en broer Jurgen Bartelen de elfde. Het nieuwe jaar is ingezet met de nieuwjaarsduik en op 12 januari de reünie van ’t Veerke.