Gastelse atleten onderweg (305)

De snelle zwemmers waren bijeen voor de Brabantse Sprintkampioenschappen in het Pieter van den Hoogenbandbad te Eindhoven. Gastelse zwemmers spreken tegenwoordig nadrukkelijk een woordje mee op het nationale en zeker provinciale podium. Vorige week al de resultaten van de jongste generatie meegenomen met de succesvolle Engleberts, nu ook de resultaten van de andere topzwemmers uit Gastel, die ook jaarlijks een uitstapje maken naar de plaatselijke triathlon op junizaterdag. Coen de Bruijn was op zaterdag nog ziek, maar herstelde zich op dag twee uitstekend. Coen greep de Brabantse titel op zijn favoriete afstand, de 50 meter schoolslag. Niemand deed beter dan de 29,29 seconden. Vervolgens zette hij zich in voor het team Hieronymus en greep op de 4 x 50 meter wisselslag de zilveren plak in 1,49,25. Daarna kwam nog de 50 meter vrije slag: vierde van Brabant in 23,93. Broer Bas de Bruijn liet zich ook niet onbetuigd. De titel was er voor hem met het Hieronymuskwartet op de 4 x 50 meter vrije slag in 1.37,99. Hij klokte crawlde en vlinderde zich bovendien naar een vierde plaats op de 100 meter wissel in 1.01,52. Nog niet in de medailles maar wel veel persoonlijke records waren er voor Maartje Tak en Maartje Bastiaansen. De laatste werd in de finale van de 50 meter vrije slag zevende van Brabant in 29.02. Op de 50 meter schoolslag werd de dochter van Toga-triatleet Kees Bastiaansen vervolgens zelfs vierde in 37,23.

AdrieTakxwestlandrun

 

De hardlopers hadden Speculaas- en Surpriselopen in het verschiet, onder meer bij Olympia in Halsteren. Maar de enige Gastelaar, die een wedstrijd deed was Adrie van Bavel. Hij liep de tweede Sport2000 Five Miles van Zierikzee en finishte als dertiende in 40.12 minuten. Adrie Takx deed een week eerder mee aan een wel heel bijzondere stratenloop, want eenmalig. Het was de Westrandwegrun te Amsterdam over een stuk rijksweg. De weg is bijna gereed voor het verkeer, maar was werd op die zondag door 10.000 atleten alvast ingewijd. Eén man mocht daar niet ontbreken: Adrie heeft zelf als wegenbouwer nog bijgedragen aan de aanleg van dit langste viaduct van Nederland (3,6 kilometer). Samen met collega’s van Volker Wessels combinatie Westpoort deed marathonman Adrie mee aan de tien kilometer. Het resulteerde in een 1507e plaats in een tijd van 49.51 minuten. Aan de finish kwamen alle wegenbouwers al rennend weer samen. De Westrandwegrun is voorbij en zal hooguit op een autoloze zondag nog eens georganiseerd kunnen worden. Uniek stukje atletieksport. Bij AVO waren de clubkampioenschappen. Bij de wandelaars kwamen Martien van Zundert en Will Buckens uit op respectievelijk 40.06 en 42.37 minuten.

De volgende in de grote reeks veldritten was aan de Galderse Meren. Tim Bierkens werd na twee zeges nu op de streep net geklopt door een Belg. Broer Luuk Bierkens reed naar een 14e plaats, Stan van den Bergh werd 15e. Voor Cliff de Peijper was een negende plaats weg gelegd. Bij de senioren werd Corné Hagenaars negende en bij de masters spurtte ‘stamvader van de wielrenners’ Peter Bierkens naar een tiende plaats. In de cross van Moergestel werd Stan van den Bergh 29e. Komend weekend de Spado-cross, waar ’t Veerke promotie gaat maken voor de Pekkercross een week later. Komende zaterdag zit een team van ’t Veerke in de jaarlijkse voetbalkwis van Kanja in ’t Hart van Gastel.