Het is onder de jeugdige veldrijders topdrukte. Afgelopen weekend waren tientallen crossertjes in de bossen bij Calfven onder Ossendrecht voor opnieuw cross van de Stichting Westbrabantse Veldrit Competitie. Op een door Adrie van der Poel uitgezet parcours konden de coureurs zelfs twee dagen het bos in. Klimmen en dalen. Er moest veel gelopen worden, hetgeen Tim Bierkens het beste af ging van de Staga-groep. Tim werd derde. De naar Nispen verhuisde Thomas Bartelen deed het met een tweede plaats nog beter. De verdere uitslagen van de cross in Ossendrecht: 8.Moreno Tak, 10.Luuk Bierkens, 12.Stan van den Bergh, 7.Cliff de Peijper en 16.Peter Bierkens (met val en materiaalpech). De gebroeders Renee en André Horians klasseerden zich in hun leeftijdsgroep allebei op een vijftiende plaats. Daags ervoor was de nationale cross-elite ook in Ossendrecht. In dat geweld reden Moreno Tak en Stan van den Bergh naar respectievelijk een 19e en een 27e plaats.

Door de vele crossen raakt er wel eens eentje vergeten. De veldrit van Rucphen stond nog niet in deze rubriek. Hier alsnog de uitslagen: 21.Moreno Tak, 17.Luuk Bierkens, 26.Stan van den Bergh, 18.Tim Bierkens, 6.Cliff de Peijper, 7.Thomas Bartelen, 12.Peter Bierkens, 20.André Horians, 13.Renee Horians.

De hardlopers hadden een rustig weekend. Crossen waren er alleen in Zeeland en Oost-Brabant. Aanstaande zondag pakt de regio de draad weer op met de Boscross van AV Standdaarbuiten. Da’s een mooie graadmeter voor de Pekkercross, die een maand later op de rol staat. De 45e Mosselloop was wel in Burgh-Haamstede. De Zeeuwse klassieker werd bezocht door Adrie van Bavel, immers lid van het Zeeuwse Delta Sport. Adrie liep de 9 kilometer in 44.33 minuten en kwam als 26e over de streep.

Een week na het NK korte baan zwemmen in Amsterdam waren de Sprintlimietwedstrijden van Hieronymus in de Stok. Hier was Coen de Bruijn de snelste op de 50 meter school in 29,39, de 50 vlinder in 26,74 en de 100 wisselslag in 59,82. Hij was de enige van de ruim veertig zwemmers onder de minuut. Roos Englebert werd bij de mini’s knap winnares op de 50 vlinderslag in 39.85, tweede op de 50 vrije slag in 35,27 en derde op de 50 schoolslag in 46,31. Broer Janne Englebert werd vierde op de 50 vrije slag in 35,93. Maartje Tak tikte aan in de 27e tijd op de 50 rugslag in 38,72. Op de Nederlandse kampioenschappen in het Pieter van de Hoogenbandbad komen in het eerste weekend van december weer twee Gastelaren uit: Marijn van Zundert en Bas de Bruijn.

’t Veerke maakt zich de komende winter op voor een aantal activiteiten. De 28e Pekkercross is op zondag 16 december, een week eerder doet een team mee aan de Kanja-voetbalkwis en een week later aan de Kerstmannenloop in Roosendaal. Op 1 januari is dan de Nieuwjaarsduik bij Gastel Sfeer, op 12 januari de reünie van Jeugd- en Jongerenwerk ’t Veerke en op 19 januari de 3e Pop en Sportkwis. En daartussendoor komt bovendien bij een mooie winter nog de organisatie van de Vliettocht. Genoeg te beleven dus bij ’t Veerke deze winter.