Gastelse atleten onderweg (279)

OUD GASTEL – In de duursporten zijn het de weken van het sporten voor de goede doelen. Afgelopen weekeinde de Roparun, waarvan uitslagen veel minder belangrijk zijn dan de opbrengst, die dan bestemd is voor kankerbestrijding in de breedste zin van het woord. Het werd een zonovergoten feest, zwaar voor de atleten want in Frankrijk steeg het kwik boven de 30 graden uit, maar een genot om mee te maken. Al die passages door feestelijk versierde plaatsen, welke atleet wil dat niet ooit meemaken? Onder de honderden deelnemers in elk geval 1 Veerke-bestuurder. Paul Romme maakte zich als hardloper verdienstelijk in deze uitdagende marathon tussen Parijs en Rotterdam over een afstand van 520 kilometer. Zijn bevindingen volgende week in deze rubriek. Dan zijn overigens ook de fietsers al onderweg naar Frankrijk voor dat andere megaproject waarmee geld wordt ingezameld voor KWF: Alpe d’Huzes. Zoals bekend heeft ’t Veerke vanaf begin dit jaar het project van Henk, Paul en Rob Musters, Adrie Doomen, Martien en Koen van Zundert, Johan van den Branden en Lud Kessel. Ze gaan fietsend en hardlopend de enorme Alp meerdere malen omhoog. Een superprestatie, waarvan we de afloop en het totaalbedrag weldra weten.

PERRYSVEN

 

Toch werd er ook nog wel gesport zonder dat daar geldwervingsacties tegenover stonden. De wielrenners bijvoorbeeld. De jeugd was in Wijk en Aalburg waar Luuk en Tim Bierkens allebei tiende werden. Zondag reden ze in Bleiswijk naar een 20e en 12e plaats en Tim tenslotte was ook tweede pinksterdag nog in de Rotterdamse koers, waar hij 14e werd.

I n ’s Heer Arendskerke werd het Nederlands kampioenschap voor ID-renners verreden. Een prachtige eerste plaats voor de tandem met Sven en Perry Megens. Jammer dat de KNWU daar de waarde nog niet van inziet en hen officieus kampioen maakte, dus zonder loodwitblauwe trui. Een blunder van de wielerbond, want Sven bepaalt het tempo en op deze snikhete dag was het duo echt de sterkste van het hele span. Ze waren een halve minuut sneller dan Davy Mertens, die wel tot kampioen werd uitgeroepen.

Hardlopers, die niet in de Roparun zaten, deden zaterdag mee aan het Rondje Sprundel van WBTV. In de nog niet complete uitslagen stond Ronald Englebert als derde M35 in 45.24. Derde was ook Maartje van de Lindeloof op de 5 kilometer in 23.27. Corné Hagenaars fietste naar een 16e plaats op de districtskampioenschappen in Wernhout, daags ervoor werd hij vijfde in een ploegentijdrit in Wieringermeer en de dag daarvoor 36e in de Omloop van de Hoeksche Waard. Simone Rockx werd 30e in Oudenbosch en 12e op de districtstitels in Wernhout. Anouk Rockx was na de 17e plaats in de Ronde van Lekkerkerk zelfs afgereisd naar Amerika om mee te doen aan de zware Energy Tour. Een ervaring rijker kwam ze met 95e en 98e plaatsen in de etappes weer terug.

Op de Brabantse zwemkampioenschappen in Eindhoven scoorde Bas de Bruijn liefst vier titels bij de Jeugd 2. Oudere broer Coen was vooral tevreden over zijn kwalificatie voor het NK op de 100 meter schoolslag in 1.06,19. Hij won ook de 50 en 200 meter schoolslag, zodat de broers werden bedolven onder het Brabants eremetaal. Eerder was Coen ook al goed geweest voor een eerste mastertitel.

Komend weekend de Van Goghloop in Zundert en de Brabantse Walmarathon en het NK halve triathlon in Nieuwkoop, een titelstrijd die Oud Gastel na voltooiing van de A4 ooit ambieert.