Gastelse atleten onderweg (277)

Het was een prachtige sportdag, deze moederdag in Stampersgat. Het jonge wielercomité is niet vies van veranderingen in het programma. Eerste zijn de elites vervangen door de jeugdgroepen, daarna kwamen de ID-renners erbij en zondag stond er voor het eerst een erg leuke proloog-tijdrit op het menu. Het resultaat mag er wezen, want het hele parcours was omzoomd met publiek en door het zonnige weer was de sfeer bijzonder goed. Alleen voor Simone Rockx eindigde de dag minder. Zij kwam ten val en liep bulten, kneuzingen en schaafwonden op  en brak helm, zadel en voorwiel. Eerder was ze nog zesde op het DK tijdrijden in Oudenbosch, 16e in Yerseke en 22e in Standdaarbuiten.

gerbert

 

De keuze voor een jeugdige en jonge coureurs betekent dat in Stampersgat veel plaatselijke cracks rondrijden. Zo werd Moreno Tak zevende in de tweede groep, Luuk Bierkens in het staartje van de kopgroep voor eigen volk achtste  en broer Tim Bierkens tiende. Zijn groep was zeer sterk bezet, allemaal renners die het Tim in zijn thuiswedstrijd zo lastig mogelijk wilden maken. In die groep werd onze triatleet Max Donkersloot 28e. Clif de Peijper reed een aanvallende koers en werd in de massasprint 17e. En ook Stan van den Bergh pedaleert steeds gemakkelijker en eindigde 23e. Dan de explosieve 7,1 kilometer korte tijdrit met verrassende namen en Gerbert van den Biggelaar net terug van trainingsstage op Mallorca als winnaar. Een volledig Gastels podium trouwens want ‘kanon’ Henny en alleskunner Rob stonden naast Gerbert. Bovendien een mooi resultaat voor Gijs Bastiaanse in de aanloop naar Col Sensation. Hij was de beste jongere, Annette de Bot versloeg dochter Rosanne met 18 seconden en Perry en Sven lieten een gave demonstratie hardfietsen zien. Uitslag tijdrit Stampersgat 7,1 km.: 1.Gerbert van den Biggelaar  9.47, 2.Henny Rovers 9.52, 3.Rob Musters 10.17, 4.Dré Klep 10.38, 5.Jurgen Danen 11.12, 6.Peter Wouda 11.37, 8.John Franken 13.25. Jongeren: 1.Gijs Bastiaanse 10.55, 4.Brian Wouda 11.31, 5.Ruben Kerstens 12.46. Dames: 1.Annet de Bot 11.55, 2.Rosanne Akkermans 12.13, ID-renners: 2.Perry en Sven Megens 11.26.

De algemene winnaars van de 54e Rijk Zwaan Wielerronde van Stampersgat waren Jordy Keldermans uit Rucphen bij de junioren, Jordy Talen uit Spijkenisse bij de nieuwelingen, Ashlynn van Baarle uit Zoetermeer bij de juniores en Chanella Stougje uit Zuidland bij de niewelinges. Alleen Anouk Rockx reed in Nieuw-Vossemeer en werd daar 29e. Eerder was ze nog 21e in Veldhoven en haar zevende plaats op het districtskampioenschap tijdrijden in Oudenbosch mocht er ook wezen.  Daar werd Corné Hagenaars trouwens vijfde. Die baarde opzien met een Franse rittenwedstrijd MCB-Congy Marne genaamd. Hij won op indrukwekkende wijze de tijdrit in die koers nog voor de latere klassementswinnaar Stan Godrie. Corné walste de 13 kilometer in 18 minuten weg. Zijn 42e en 35e plaats in de etappes leverden een 22e plaats in het internationale eindklassement op. Daarna was hij nog 20e in Yerseke en 38e in Standdaarbuiten.

In de BWF-koers Breda-Moleneind stond Wil Buurstee als nummer twee op het podium, Pieter Mies werd zesde. Een week eerder was op het zelfde parcours Henny Rovers tweede, Dré Klep zesde en Wil Buurstee dertiende geworden.

In de 10e Kaaienloop kwam Adrie van Bavel als 14e over de streep in 21.55. Aan de ultralopen in Steenbergen waagden onze atleten zich in de aanloop naar de triathlon maar even niet. Aanstaande donderdag de 15 kilometer van Standdaarbuiten, de Roparun komt eraan, Alpe d’Huzes en 22 en 23 juni de Verwer & Janssentriathlon van Oud Gastel.