Gastelse atleten onderweg (273)

April is bij uitstek de hardloopmaand. Veel evenementen waaronder de grote marathons. Zoals Utrecht, waar het ietwat mis ging en Rotterdam. In de Maasstad deden temidden van 7500 marathonlopers twee plaatsgenoten mee, weliswaar niet wekelijks in de wedstrijden actief maar wel op de klassieke marathon. Carien de Jong-Dekkers keerde weer terug na een jaartje afwezigheid. Ze liep als 134e dame 45 (en 5346e totaal) binnen op de Coolsingel in een tijd van 4.13.20 uur, een klein kwartiertje boven haar besttijd. Dik onder de vier uur bleef debutant Adrie Voeten uit Stampersgat. In 3.36.59 uur was hij de 456e finisher bij de 40-jarigen. In totaal kwam Adrie als 2264e binnen.

cornehagenaars

Zaterdag was de 10 van Bru oftewel Bruinisse. Niet zo’n drukke loop, wel met Adrie van Bavel die 18e werd in 46.33, een persoon

Spanning alom bij de Bergse Monumentenloop op zondag, waar nu Bernard Heshof weer aan het langste eind trok. Eindelijk voelde hij zich weer hardloper. Het was net als in Rotterdam koud met een harde wind. De binnenstadloop is bovendien veel wenden en keren en geen meter vlak. Opnieuw zette Bernard in de beginfase aan. Na drie kilometer moesten Roel en Ad lossen. Ze stonden wel weer alle drie op het podium. De volledige uitslagen van de Monumentenloop dwars door Markiezenhof en Grote Markt zijn niet bekend.

Uitslagen 16e Monumentenloop Bergen op Zoom: M35: 2.Bernard Heshof 34.26, 3.Roel van Nes 35.05, H45: 3.Ad Verheijen 35.23, dames45: 11.Annette de Bot 48.45.

Temidden van de gevestigde duathlonorde scoorde Rob Musters in De Elzenduathlon in Dordrecht een fraaie achtste plaats met als eindtijd 1.04.48.

Wielrennen begint uiteraard met de 65e Ronde van Gastel. Een Bredaas duel met Mickey Kallenfels als winnaar voor Ricardo van de Velde (zoon van Johan) en ‘onze’ Corné Hagenaars op een nette 22e plaats. Dan de nieuwelingen, waarin de zegebloemen naar Jordi Talen (zoon van John) uit Spijkenisse gingen. Amstelveense Riejanne Markus won bij de junior-vrouwen en Simone Rockx finishte 39e. Esmee Oosterman uit Gieten was snelste nieuwelinge en Johnny van der Klooster uit Lewedorp beste amateur. Mooie koersen, mooie organisatie met een mooie wielerkrant van tevoren. Iets meer zon en warmte had wel gemogen, maar dat heeft Gastel Vooruit ook niet in de hand. De jeugdrenners waren zaterdag in Spijkenisse met Tim en Luuk Bierkens op respectievelijk een 5e en 6e plaats en zon dag in Oosterhout met een tweede plaats voor Tim, een zesde voor Luuk, een zevende voor Moreno Tak, een elfde voor Cliff de Peijper en een 22e voor Stan van den Bergh. In de BWF-koers op Breda-Moleneind stond Wil Buurstee voor het eerst in jaren op het podium: derde. Dezelfde klassering haalde Anouk Rockx. Dré Klep werd 20e.

Net geen Europees jeugdkampioenschap voor Marijn van Zundert, die op de Swimcup in Eindhoven op de 50 meter schoolslag enkele tienden tekort kwam: 29,36. Op de Speedozwemwedstrijden in Breda met zwemmers Janne Englebert, die 2e werd op de 200 wissel in 3.15,86 en op de 50 vrij in 34,90. Zus Roos won de 200 wissel met een voorsprong van liefst 14 seconden in 3.12,82. Ook de 50 meter vrij was een kolfje naar haar hand: eerste in 36,66. Bij het Ondernemersgala in Oudenbosch tenslotte werd Veerke-deelnemer en sponsor René de Peinder uitgeroepen tot beste startende ondernemer van Halderberge. Nog anderhalve week en dan is de Vlietloop.