Gastelse atleten onderweg (244)

IMG_3598kl

Richard Wierikx in de Vlietloop als opwarmertje voor zijn Berliner marathon.

 

Wereldtoppers die van plan zijn een wereldrecord op de marathon te lopen, doen er goed aan te kijken waar Richard Wierikx aan de start staat. Toen Gebreselassie in 2008 zijn toptijd liep stond Richard aan de start en zie, in 2011 is de Arvo-man wederom van de partij. En opnieuw komt een wereldrecord op de klokken: 2.03.38 van de Keniaan Makau. Zo hard ging Richard niet, maar hij was toch negen minuten sneller dan zijn persoonlijk record. Halverwege zat er zelfs nog een tijd van rond de vier uur in. Enig verval in het tweede gedeelte (het Oost-Berlijnse zeg maar) leverde hem aan de voet van de Brandenburger Tor waar de finish ligt een tijd van 4.27.10 uur op. En dat op een bloedhete zondag in september. Daarmee kwam Richard als 18749e van de 40.000 gestarte atleten binnen. Veel belangrijker is dat hij met zijn marathonprestatie veel geld heeft ingezameld voor Sport for Socialization van Isabel de Vugt in Zimbabwe.  Topprestatie in het kwadraat dus. En wederom aanwezig bij een historisch sportmoment!

’t Veerke feliciteert naast Richard nog een sponsor namelijk Akkermans Carossiebouw met het behalen van de Koninklijke Erkenning bij het 200-jarig bestaan van het bedrijf. Kroon op het werk na zo’n lange traditie.

Verder was het  uitgerekend in een van de meest zomerse weekeinden van het jaar erg rustig op de kalender. De triathlons in Nederland zijn achter de rug en het was op de stratenloopkalender ook niet druk. Geeft gelegenheid om andere kampioenen te feliciteren met hun prestaties. Zoals Ronald Akkermans, Nederlands kampioen autocross geworden in de sprint 2000-klasse. En op de Hippiade in Ermelo behaalde Ilse Vergouwen met haar paard Nakita zilver op het NK in de klasse C-L2. Klasbakken in individuele disciplines dus. Foutje bij de medailles vorige week op het NK in Tilburg. Annette de Bot was goed voor brons uiteindelijk, maar daarmee liet ze twaalf dames achter zich.  Dochter Rosanne Akkermans – inmiddels met Erik-Simon Strijk verhuisd naar Heerlen – werd vierde bij de beloftes in een tijd van 1.24.47.

Toevallig was het ook koers in Heerlen afgelopen zondag. Daar reden de gebroeders Tim en Luuk Bierkens allebei naar een keurige vijfde plaats in hun leeftijdsgroep. Luuk had een week eerder zijn eerste podiumplaats te pakken. In Wernhout sloot Corné Hagenaars een prima seizoen af met een twaalfde plaats. In de BWF-koers van Tilburg werd Henny Rovers vijfde en Dré Klep zeventiende. De uitslagen van de vijf kilometer Cheltenham-run waren nog niet meegenomen in de rubriek. Hier komen ze en tevens de jeugdlopen waar vooral Stampersgatse kinderen aan mee deden. 7.Frank Toren 21.36, 9.Adrie van Bavel 22.20, 14.Peter Vergouwen 23.45, dames: 1.Anne van Alphen 21.49, 7.Inge van Merrienboer 27.56. En de jeugd: 5-6 jaar: 3.Aimy Jurgens, 4.Lotte van Merrienboer, 5.Stan Cameron, 6.Olivier van den Broek, 7-8 jaar: 2.Jelle Voets, 3.Evi Reijnders, 4.Jacco van Sprundel, 9-10 jaar: 1.Anne van Merrienboer, 11-12 jaar: 2.Nick Craane, 3.Dylan Oonincx, 4.Michelle Brands.

Op vrijdag 23 september – negen maanden voor aanvang – kon ’t Veerke het inschrijfbureau voor de 28e Verwer & Janssentriathlon officieel openen. Meteen op de eerste dag kwamen er bijna twintig (!) aanmeldingen binnen. Een nieuwsbrief naar alle atleten met de laatste info droeg daar ook aan bij. Daarin nieuws over het fietsparcours, de Veerkebokaal seizoen 2012, de 20e trio-triathlon en ’t Veerke op twitter en facebook.