Gastelse atleten onderweg (231)

In de laatste week voorafgaand aan de Verwer & Janssentriathlon hielden de Gastelse atleten haast traditioneel de benen stil. Daar kon zelfs de Bavoloop in Rijsbergen geen verandering in brengen. Frank Wouters werd er twaalfde in 34.21 en Dirk Danen liep zijn drie jaar oude persoonlijk record met een minuut aan flarden tot 38.20, goed voor een 21e plaats in het topveld.

Een week eerder was nog wel de Lelieloop, die zoals gebruikelijk dwars door molen De Lelie gaat. Piet Danen was op de 10 kilometer onze enige vertegenwoordiger. Hij werd 33e in 47.47, gezien de zware blessure die Piet opliep, gaat het toch weer de goede kant op. Behalve Paul Musters, die voor KWF de Alpe d’Huez maar liefst zes keer op fietste, was er natuurlijk nóg een evenement waar veel geld voor het goede doel werd opgehaald: de Roparun. Jan van Sprundel liep mee in het team van zijn bedrijf Voorwaarts Mars en eindigde 203e in 45.47 uur, precies één plaats voor het Halderbergse team Go4Lifde dat 204e wed in 45.49 uur. Felicitaties, niet alleen vanwege de prestatie maar ook voor het ingezamelde geld. Over die Roparun in de toekomst meer, want Gastel is nu wel in beeld voor een routeplaats omdat ook vanuit Hamburg naar Rotterdam gelopen gaat worden.

Helemaal rustig hield Henny Rovers de benen de voorbije weken overigens niet. In de aanloop naar ongetwijfeld een snelle fietstijd op de trio-triathlon won de oud-prof (die trouwens ook nog kort bij Feyenoord voetbalde) de BWF-ronde in Hoeven en een week daarvoor was hij ook al vierde in Lepelstraat.

Het NK wielrennen voor junioren was in het Drentse Dalen. Corné Hagenaars, die trouwens een week eerder in Lewedorp wederom vierde werd, was naar het hoge noorden afgereisd om zich te meten met ’s lands beste toekomstige renners. Corné draaide prima. Hij werd aan de streep in het ook al natte Dalen 27e van Nederland. Lang niet slecht. En de volgende generatie coureurs staat al klaar. Dat bleek wel in Lage Zwaluwe waar Tim Bierkens de koers naar zijn hand zette en de lange sprint van de kopgroep van vier wist te winnen. Broer Luuk werd in zijn groep vijfde en voor Thomas Bartelen en Cliff de Peijper waren respectievelijk een zevende en tiende plaats weg gelegd. Daags tevoren deden de broers Bierkens mee in Zuid-Beijerland, hetgeen Tim tot een 10e en Luuk tot een 15e plaats bracht.

En er werd veel gezwommen recentelijk. Door Marijn van Zundert bijvoorbeeld. De topzwemmer haalde weliswaar niet de EK-kwalificatie, maar hij is de komende zes weken weer wel in Amerika om te trainen bij Olympisch kampioen en eveneens diabeet Gary Hall in het zwemcentrum Miami. Op de NK in Eindhoven leek het goed te gaan, totdat zijn bloedwaarden te hoog uitvielen. Hij werd zesde op de 100 meter school bij de jeugd in 1.07,24. Een dag later werd hij achtste op de 200 school in 2.30,96. Op de 50 meter tenslotte werd hij vierde in de B-finale in 30,29 na eerder in de series 29,92 te zwemmen. Geen Europees kampioenschap, maar op koers voor Rio 2016.

Nog meer zwemmen: de Speedofinale in Oss waar Roos Englebert tweede werd op de 100 vrij in 1.29,75 en Janne 12w in 1.27,62. Roos werd ook 5e op de 100 school in 1.54,16. Ook nog 4e op de 50 vlinder in 53,33, 3e op de 100 rug in 1.42,62 en 3e op de 100 wissel in 1.46,49. Janne was 8e op de 100 rug in 1.38,33 en 18e op de wissel in 1.49,57.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is de Gastelse triathlon!