Gastelse atleten onderweg (222)

Belangrijkste evenement voor de Gastelse atleten was zondag natuurlijk de Ronde van Oud Gastel, schitterend aangekondigd in de wielerkrant waar ook ’t Veerke weer een bijdrage in mocht leveren. Lekker zonnetje, mooi parcours, gezellige kermis. Het wielercomité Gastel Vooruit had alles mee en dat mag ook wel eens. In de wedstrijden speelden onze plaatselijke favorieten niet zo’n grote rol, maar goed: het kan niet altijd kermis zijn. Ruud Zijlmans werd 10e bij de amateurs, in die groep was Court Cameron de 30e aankomende. En bij de juniores was Simone Rockx goed voor plaats 32. Het publiek genoot van de spannende races met mooie winnaars als Twan Schalk uit  Rijsbergen, die twaalf jaar niet gekoerst had, met routinier Robert de Poel  uit Dordrecht (amateurs) en verder met Nederlands baankampioene Ashlynn van Baarle uit Zoetermeer (juniores), Chanella Stougje uit Zuidland (nieuwelinges) en Koen van Baardewijk uit Roosendaal (nieuwelingen). De jeugd kon niet in Gastel aan de bak, wel in Oosterhout. Het was de benjamin van de groep Luuk Bierkens, die voor het eerst in de prijzen reed. Hij werd vierde in de sprint met het kopgroepje. Voor broer Tim was een zevende plaats weg gelegd (maar wel de snelste ronde met 39,4 gemiddeld), Cliff de Peijper werd elfde en Thomas Bartelen tiende.

Geen Gastelse profs in de Amstel Gold Race, wel op zaterdag in de Toerversie. Corné Tak is het fietsen niet verleerd. Hij legde de 150 kilometer Limburgs heuvelland af in 6.09.50, Hans Hoorn was klaar in 6.32.01 en Andre Schoonen in 6.48.44. Ad en Petra Huijsmans uit Stampersgat fietsten de 65 kilometer in respectievelijk 4.07.10 en 4.08.02. Dat deden ze te midden van 12.000 andere coureurs. In De Stok waren Speedowedstrijden. Janne Englebert werd 5e op de 50 vrij in 40,12 en zelfs vierde op de 100 wissel in 1.43,42. Daarmee liefst 26 seconden sneller dan ooit. Zus Roos haalde knap twee bronzen plakken: 42,89 op de 50 vrij en 1.44,84 op de 100 wissel. Binnenkort meer zwemresultaten.
De Begse Monumentenloop is misschien geen massaloop, maar rennen door het Jubelstadje geeft toch wel een aparte dimensie. Het decor met Markiezenhof en Grote Markt is fraai. De wedstrijd maakt geen deel uit van het WBLC en dat scheelt toch Gastelse deelnemers. Wel maakte Frans Reuvers zijn tweede comeback in zijn loopbaan. De inmiddels in Steenbergen woonachtige hovenier werd vierde H45. Bij de 5 kilometer trimmers werd Adrie van Bavel 39e in 23.01 en Ronald Joore 49e in 23.19. Over Survivalruns hebben we het niet vaak in deze rubriek. Zondag was een wedstrijd dichtbij huis: in Steenbergen. Dat is hardlopen, maar ook slingeren langs touwen, klimmen over lianenbruggen, waden door het water en boomstam hakken. Dirk Danen en Marcel Hopmans deden er voor Gastel aan mee. Hun resultaten volgende week. Een delegatie van ’t Veerke deed mee aan de Lionsquiz en eindigde op de achtste plaats.
Onze Duitse vrienden hebben zich ook weer voor Gastelaren uitgegeven. Christian Wimmer uit het Duitse ‘Oud Gastel’ werd vierde op de 10 km. van Millingen aan de Rijn in 36.01. Zij willen zo graag in deze rubriek staan kennelijk. Ex-Gastelaar Frank Wouters won op woensdagavond de Leemputtenloop in Rijen, hij was klaar met 10 km. in 33.08. Frank is dus in vorm om wellicht opnieuw de Vlietloop te winnen.
Die Vlietloop nadert met rassé schreden. De voorinschrijving loopt op volle toeren, het belooft opnieuw een mooie wedstrijd te worden op 30 april. Meer informatie over de 27e Oranje- en Vlietloop op www.tveerke.nl en volgende week in De Bode.