Gastelse atleten onderweg (219)

Na de drukte van vorig weekeinde nu de rust aan het atletiekfront. Maar dat is maar van korte duur, want woensdagavond komt menig hardloper naar Oud Gastel voor de 2e Zomertijdloop. Onderaan meer daarover.

De Pallandtloop van Middelharnis werd eind vorig jaar vanwege de sneeuw uitgesteld. De loop stond op dezelfde dag als de Gastelse Pekkercross, die wel gewoon door ging. De uitgestelde versie trok volgens AV Flakkee te weinig deelnemers. Adrie van Bavel was er wel. Hij werd 14e op de 5 Engelse Mijl in 38.02. Een grote nieuwe hardloopwedstrijd is de Runner’s World Zandvoort Circuit Run op het beroemde race-circuit in de duinen. Daar wordt later dit seizoen ook voor het eerst een triathlon gehouden. Tussen de duizenden atleten was ook Jolanda Bakx, die de 12 kilometer recreantenloop deed. Zij finishte voor de hoofdtribune als 5396e in een tijd van 1.24.06.

Nog even terug naar de Halderbergeloop, seizoensopener voor het West-Brabant Loop Circuit. Sneller dan ooit gingen daar Ad Verheijen (1 minuut), Christian van Caam (1), Thierry Frik (3), Ger Haverkamp (1), John Bierkens (3),  Adrie Takx (1), Jimmy Tak (6), John van Dam, Rien van Dongen, Wilma Potters en Ton Jacobs. Kortom het was een snelle wedstrijd.

In de aanloop naar de marathonmaand  is inmiddels van twee Gastelaren bekend dat ze de klassieke afstand gaan afleggen op 10 april. Bernard Heshof gaat in Rotterdam voor een tijd tussen de 2.30 en 2.40 en Jan van Sprundel kiest na twee jaar Rotterdam op dezelfde dag voor de marathon Parijs. Ongetwijfeld wordt het rijtje nog groter de komende weken.

Het wielerseizoen is al weer in volle gang. Simone Rockx is de meeste actieve renster dit voorseizoen. Ze werd 38e in de klassieke Omloop van Strijen, 27e in de Meeus-Race, 18e in de Omloop door het Land van Kleine Hein en zondag nog 12e in het criterium van Huijbergen. Zus Anouk Rockx toont zich minder veelvraat voorlopig. Ze koerste naar een 25e plaats in het Vlaamse Deerlijk en in de Omloop van Strijen klasseerde ze zich als 52e. Podiumplaatsen waren er zondag ook in Breda-Moleneind, de bekende BWF-koers. Henny Rovers en Wil Buurstee sprinten keurig naar een tweede en derde plaats.

En hoewel we ons vooral tot de atleten (zwemmers, fietsers, lopers en schaatsers) beperken, melden we hier toch nog de KNHS-titel (Nederlands kampioenschap) van amazone Daphne Vergouwen met Sandokan’s Parko. Een mooie afsluiting met deze pony, waar ze voor het laatst dressuur mee reed. Met Daphne hebben we wellicht weer een toekomstig Olympisch deelneemster. En, omdat het zo rustig is, ook nog even melden dat Eefje Vugts het eerste Halderbergse toepkampioenschap heeft gewonnen.

Het vizier is nu gericht op de Zomertijdloop. Verzamelen op deze woensdag 30 maart om 19 uur bij ’t Hart van Gastel waar we van start gaan. Onder begeleiding van fietsers lopen we in meerdere groepjes de eerste kilometers het dorp uit via de Dorpsstraat en Rijpersweg. Dan steken we door naar Stampersgat vervolgens Dennis Leestraat en Gastelsedijk West. Bij het verlaten van de bebouwde kom gooien we de loop open. Dat wil zeggen: dan blijven de groepjes niet meer bijeen en mag iedereen in eigen tempo naar ’t Gastels Veerke snellen. Zoals bekend is er voor de laatst aankomende deelnemer een extra prijs. ‘t Veerke rekent op zo’n 50 deelnemers. Na afloop is het tijd om kastelein Jos Lazaroms uit te luiden. Het evenement telt mee om de Veerkebokaal, waarin het Markland College aan de leiding gaat. Meer info over de Zomertijdloop op www.tveerke.nl