Gastelse atleten onderweg (217a)

Een beetje vergelijkbare aflevering van de Gastelse atleten, omdat De Bode er vorige week geen plaats voor had. Daarom ook aflevering 217a.

De Gastelse atleten legden afgelopen weekeinde vooral meters af in de leutstoeten van Vastelaovedzottelaand en Meekrapdurp. Daar werd alles van stal gehaald om in stijl carnaval te kunnen vieren. Carnaval is ergens ook topsport natuurlijk. In de aanloop naar het feest deed ’t Veerke mee aan het vierde Gastels dictee. Dat het geen doorgestoken kaart kan zijn bewezen de klasseringen: Frank Hopstaken 107e, Fred Lambregts 109e en Paul Romme 112e van de in totaal 115 deelnemers. Schrijven is een kunst op zich.  Winnaar werd overigens Will van Rijsbergen.

Verder werd traditiegetrouw tijdens carnaval de loting verricht van de start- en finishplaats van de Zomertijdloop, die dit jaar op woensdag 30 maart wordt gelopen. De atleten vertrekken dit jaar bij Café ’t Hart van Gastel om via Stampersgat uiteindelijk te eindigen bij Café ’t Gastels Veerke. Het toeval wil dat juist die avond kastelein Jos Lazaroms voor het laatst achter de tap staat. Zijn zaak wordt per 1 april overgenomen door neef Ronnie Lazaroms. De finishplaats is dus een mooi afscheidscadeau voor Jos. Bij de Zomertijdloop presenteert ’t Veerke de nieuwe, eigen kledinglijn: zwarte jacks met witte opdruk.

Toch nog een paar sportievelingen, die zonder carnaval kunnen. Rosanne Akkermans bijvoorbeeld deed zondag mee aan het tweede Nederlands kampioenschap crossduathlon. Dat is 4 kilometer veldlopen, 10 kilometer mountainbiken en nog eens 2 kilometer veldlopen. Rosanne, die sinds vorig jaar weer is aangestoken met het duursportbacil was in haar categorie beloftes de enige deelnemer. Bij het volbrengen van de wedstrijd mocht zij zich dus als nationaal kampioene laten huldigen. En da’s altijd een mooie opsteker, want zo hebben we er weer een titelhoudster bij. Rosanne deed over de drie afstanden 1.30.09 minuten.  Felicitaties ook aan Wim Nieuwkerk. Hij werd binnen een week tijd zowel Nederlands kampioen crossduathlon als wintertriathlon. Wim is als adviseur aan ’t Veerke verbonden.

In Breda-Moleneind ging de trainingsrit van wielervereniging Breda ook gewoon door. Wil Buurstee reed een sterke koers en finishte als negende bij de 50-plusgroep. In diezelfde categorie werd Dré Klep negentiende.  De jeugdkoersen leverden al een eerste zege op. Tim Bierkens was zondag in Rijswijk de snelste van het veld, hij demarreerde vanaf het begin en bleef een minuut vooruit. Broer Luuk werd elfde. Een week eerder waren ze in Spijkenisse 7e en 14e geworden.

De 39e Pannenkoekenmolenloop was een mooie wedstrijd voor Rob Musters. Hij liep de zware 15 kilometer in 1.01.11 en eindigde daarmee als vierde (3e senior). Adrie van Bavel liep de 7 kilometer trimloop in 39.52. Dat was goed voor een 19e plaats.

Op maandag 14 maart kwam het bestuur van ’t Veerke bijeen om de plannen voor 2011 door te nemen. Nieuw is onder meer de impuls, die de eerder  genoemde Wim Nieuwkerk aan de jeugdtriathlon gaat geven. Hij is betrokken bij de stichting Topsport for Life, een zijtak van Buddies for Life. Het is deze stichting, die we dit jaar adopteren als goede doel. Tegelijk krijgen we van de stichting veel terug, want er komt ondersteuning in de vorm van clinics door Nederlandse topsporters en deelname van een topsportteam aan de trio-triathlon. Kinderen kunnen zich tijdens de jeugdtriathlon laten sponsoren voor dit goede doel. Meer informatie volgt.