Gastelse atleten onderweg (216)
Nog even terug op de prestaties van de Gastelse atleten in de Wildenhoekloop. De organisatie had de 13 kilometer vervangen door een 15 kilometer. Een snel parcours met persoonlijke toptijden voor Bernard Heshof, die zo wel heel goed op koers is richting Rotterdam marathon, Rob Musters liefst vier minuten sneller en Pieter Egelmeers. Snel waren ook Ad Verheijen, Ger Haverkamp, John van Dam en Marianne van Sprundel met hun eerste 15 kilometertijd op de klokken. Dan was de winst voor Erik-Simon Strijk en Wendy Deijkers en waren er liefst vijf podiumplaatsen.  Op de korte afstand een fraaie terugkeer van Thierry Frik en top tien voor John Bierkens en Kees de Bruijn. Complimenten ook aan de nieuwkomers onder de Gastelse atleten.

Met de negende cross van de Atletiek Regio West-Brabant (ARWB) competitie in Etten-Leur kwam ook een einde aan het cross-seizoen. Aan het circuit deden deze winter niet zo veel Gastelaren mee, maar de ene die dat wel deed, won haar klassement: Anne van Alphen was overtuigend de meeste regelmatige A-juniore door de bossen en velden.

Een week later was het een heel stuk rustiger aan het hardloopfront.  En dat is in feite komende weekeinde niet veel anders  uiteraard vanwege carnaval.

Wel werd er gezwommen in zwembad De Plantage in Hoogerheide voor de D3 competitie. Janne Englebert scoorde 40,98 op de 50 vrije slag en behaalde een tweede plaats, hij werd derde op de 25 meter schoolslag in 27,11. Zus Roos werd vierde op de 50 vrij in 42,51 en zwom naar een zesde plaats op de 25 school in de toch snelle tijd van 25,70.

De jeugd is ook weer op de fiets gestapt voor de voorjaarscompetitie in Breda. Bij koud, winderig weer kreeg de groep met Tim Bierkens ook nog eens een stortbui over zich heen. Hij werd negende bij de 12-jarigen, zijn broer Luuk bleef bij de 9-jarigen ook net in de top tien: tiende.

Raymond Kroon ging andermaal naar de Sanidump-competitie in Dordrecht. Hij kwam nu terug met een zevende plaats. In de week ervoor was Simone Rockx goed voor een zesde plaats in de laatste trainingsrit op Borchwerf en deed Wil Buurstee mee aan de trainingsritten in Breda-Moleneind, waar hij elfde werd.

Voor de niet-carnavallers: de Kruikenloop in Tilburg is nog vrij carnavalesk, de klassieke 20 van Alphen wordt gehouden en het NK offroad duathlon met Wim Nieuwkerk, die trouwens een plan heeft gelanceerd om aan onze jeugdtriathlon de stichting Topsport for Life te koppelen. Dan krijgt het evenement ondersteuning van deze stichting waar Wim ambassadeur van is en komen er andersom trainingen voor de jeugd door enkele topsporters.  We gaan dat idee de komende tijd verder uitwerken. Verder is er een bijzondere nieuwe loop komende zaterdag op het eiland Tiengemeten, getiteld de 10 van Tiengemeten. Voor wie niet van carnaval houdt, maar wel van lopen in de ongerepte natuur van dit eilandje.