Gastelse atleten onderweg (208)
De Kerstcross winnen is mooi, maar als een week later ook de Sylvestercross in Soest aan de zegekar kan worden gebonden, dan zit het wel goed met de vorm. Celine de Wild schreef de crossklassieker op oudejaarsdag voor het tweede opeenvolgende jaar op haar naam. En klopte daarmee opnieuw haar eeuwige rivale Maureen Koster, die acht tellen later als tweede over de streep kwam. Celine legde de 4 kilometer afstand af in 16.01 minuten en dat was bijna een halve minuut sneller dan vorig jaar. De Sylvestercross ligt haar duidelijk goed, nu maar hopen dat het ook op het NK cross en het NK indoor tot uiting komt in de medailles. Het was voor Thor toch wel een geslaagde dag want ook Mels Lambregts en Tom van Ommeren kwamen tot zeges in Soest.

Het nieuwe jaar begon met de nieuwjaarsduiken en de nieuwjaarsloop van Thor Roosendaal. Geen wedstrijdloop, wel een mooi moment om de goede voornemens meteen in te zetten. Op de foto in de krant zien we onder meer Adrie van Bavel, die de lijn van veel wedstrijden lopen in 2011 doortrekt. In Standdaarbuiten kon de snertloop van SVC in het weekeinde van de Pekkercross vanwege de sneeuw niet doorgaan. Op zondag 2 januari ging de loop in de herkansing. De uitslagen zijn niet bekend, maar we weten dat Wendy Deijkers de vijf kilometer heeft gewonnen.

Op de open Westbrabantse klassementswedstrijden zwemmen in Etten-Leur kwamen de broers Bas en Coen de Bruijn weer eens tegen elkaar uit. Daar haalde Bas de limiet voor het NK op de 100 meter vrije slag. Hij tikte aan in 1.09,71 en dat was vijftienhonderdste sneller dan de limiet voor de Nederlandse kampioenschappen. Coen was ook op de 100 school- en 100 rugslag in staat onder de limiet te zwemmen. Hij mag dus op de nationale titelstrijd op drie koningsnummers uitkomen. En dat kunnen niet veel zwemmers hem nadoen. Voor het overige was de kerstvakantie een rustige periode. Tijd om de balans op te maken. De jaaroverzichten op het hardlopen verschijnen vanaf volgende week in deze rubriek.

Aanstaand weekeinde is de klassieke halve marathon van Egmond al zullen veel regionale atleten kiezen voor de Pagnevaartcross bij zustervereniging AVO’83. ’t Veerke bereidt intussen de sport- en popmuziekquiz voor. Het maximale aantal deelnemende teams van dertig is bereikt. Publiek is welkom om ‘mee te quizzen’.