Gastelse atleten onderweg (201)

Het carnavalsseizoen is weer ingezet, de sint is weer in het land, Harry Potter volgt. En de Gastelse atleten, wat deden die? Er waren in de regio geen wedstrijden. Vroeger was het de Thor-cross op deze datum, maar die zit nu in januari. In Burgh-Haamstede werd al weer de 43e Mosselloop gehouden. Adrie van Bavel gooide zijn schoenen in de auto en reed erop af. Hij werd zevende op de trimloop. De 6 pittige kilometer legde hij af in 30.24.

 

De veldrijders hebben via de WBVC een goed circuit in handen, waar wekelijks liefst 200 veldrijders van jong tot oud aan meedoen. Die invasie van ridders in het veld staat Oud Gastel voor het eerst ook te wachten op 5 december. Voor de laatste veldrit ooit in Oud Gastel moeten we zelfs terug naar de jaren vijftig toen de wielervereniging Helpt Elkander (met onder andere Nederlands kampioen Cees Aanraad) een paar jaar veldritten organiseerde.  Best bijzonder dus dat het Wielercomité Stampersgat deze tak van wielersport terug haalt en min of meer ons Pekkercross-parcours gaat gebruiken. Maar goed, zondag waren de coureurs dus nog bij de Volksabdij in Ossendrecht v oor de zevende cross. En opnieuw stond er een Bartelen op het podium, maar ditmaal Thomas. Hij werd derde in de groep 12/13-jarigen, een positie die broer Jurgen ook al eens veroverde dit jaar. Jurgen eindigde nu vijfde. Ook Tim Bierkens zit steeds korter van voren, zodat we met recht van een sterk groepje veldrijders mogen spreken. Tim werd vierde. Zijn broer Luuk finishte bij de achtjarigen als dertiende. Hij was nog net op tijd terug om de intocht van sinterklaas – in wielertenue – in Stampersgat mee te maken. Voor Cliff de Peijper was er een dertiende plaats en bij de senioren eindigde René Horians als negentiende.

De zwemmers dan. Maartje Bastiaansen, een goede bekende uit  de jeugdtriathlon, is er in geslaagd de limiet voor de Brabantse kampioenschappen te zwemmen. Dat lukte ook het jeugdig talent Maartje Tak en Bas en Coen de Bruijn in het zwembad van Oosterhout. We zien ze aanstaand weekeinde terug op de Brabantse sprintkampioenschappen in Oss. Coen won de 50 school in 30,46 en de 200 vrij in 2.03,45. Bas werd 2e op de 200 vlinder in 2.34,32. In Oudenbosch was Gijs-Jan Tak goed voor 48,81 op de 50 school en tweede op de 100 rug in 1.29,71. Zus Maartje werd daar derde en vierde en Maartje Bastiaansen tweede. En ook Janne en Roos Englebert kwamen tevreden uit het Oudenbossche zwembad. Janne werd tweede op de 25 vrij in 19,89, Roos 5e in 21,70. De 50 school ging voor Janne in 1.08,22 (5e) en Roos werd 6e in 58,83. Het is overigens slechts een greep uit de vele zwemuitslagen, want dat seizoen is volop bezig.

Behalve de titelstrijd in Oss zijn de hardlopers aanstaande weekend op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen, de Boscross in Standdaarbuiten of de 10 Engelse Mijl van Essen en zijn de veldrijders aan de Galderse Meren. En wij, zijn als ’t Veerke weer bijeen geweest om de puntjes op de i te zetten voor de 26e Pekkercross op 18 december aanstaande. Aanmelden kan inmiddels via de website www.tveerke.nl