Gastelse atleten onderweg (192)

Heb ik me als speaker jaren vergist in de gebroeders Strijk wie nu wie is, maak ik nu de fout met hun partners. In het verslag van vorige week stond als vriendin van Erik-Simon Strijk zusje Pauline terwijl het toch echt Rosanne moet zijn. Bij deze recht gezet. Gastels is het wel en daar gaat het in deze rubriek om.

Terwijl Erik-Simon nog nageniet van zijn tweede plaats in Almere, was teammaatje Gerbert op weg naar de Franse Vogezen voor zijn vierde halve triathlon. De race in Gerardmer was uitermate sterk bezet. Zijn teammaat Edo werd negende, Gerbert noteerde de 21e plaats in een tijd van 4.53.29. Hij was er derde onder de beloftes tot 23 jaar mee.

Jurgen Lazaroms was op een doordeweekse woensdagmiddag temidden van 900 (!) andere atleten weer van de partij in de Zwintriathlon tussen het Nederlandse Sluis en het Belgische Knokke. Jurgen eindigde in de wedstrijd vol Belgische toppers (zelfs Luc van Lierde weer) bij het bovenste kwart als 245e in een tijd van 2.29.14, hij was er 119e senior mee.  In Binnenmaas deed een paar weken terug Mark van Merrienboer mee. Hij werd verdienstelijk 9e H50 in een tijd van 1.15.37 op de achtste afstand. De Tilburg Ten Miles was dit jaar ook strijdtoneel van het NK 10 kilometer. Celine deWild deed er pas haar tweede tien kilometer in haar loopbaan. In het grote geweld van Kiplagat, De Knegt en anderen kwam Celine als 54e binnen in 43.24. Daarmee was ze zesde junior van het land. Bij de recreanten deed pa Toine de Wild mee. Hij werd 27e in 42.31.

Zaterdag volgde Henny Rovers met belangstelling de verrichtingen van Erik Simon in Almere, zondag werd hij zelf weer vierde in Oosterhout Weststad, Jan Palings was er ook weer eens en werd veertiende. Ruud Zijlmans wordt zevende in Calfven, waar ook de jeugd koerst. Tim Bierkens haalt een achtste plaats en broer Luuk, Cliff de Peijper en Thomas Bartelen respectievelijk een 14e, 15e en 16e klassering. Voor de tandem Sven en Perry Megens is een tweede plaats weg gelegd. Simone Rockx is op een sterke vijfde plaats geëindigd in grensplaats Putte. In Zuidland werd ze 20e, daar waar zus Anouk weer goed op dreef was met een vierde plaats. Achtste werd Simone dan nog in de Belgische badplaats Bredene. Eén Gastelaar reisde af naar het wereldkampioenschap voor masters, traditiegetrouw in het Oostenrijkse Sankt Ankton. Nu schoonzoon Koos zo goed als klaar is, kan Dré Klep ook weer voor eigen kansen gaan. In de wegwedstrijd voor 65-plussers werd Dré vijfde, in de tijdrit zevende. In de daarvoor verreden wereldbekerwedstrijd was hij twaalfde.

Deze week is de Werkgroep Sport ’t Veerke ook weer uit haar zomerslaap gekomen. Met een eerste vergadering op 6 september zijn we het 27e seizoen al min of meer begonnen. Het betekent namelijk ook dat vanaf heden weer kan worden ingeschreven voor de 27e Verwer en Janssen triathlon, die volgend jaar op zaterdag 25 juni plaats vindt. Over alles wat verder besproken is volgende week meer in deze rubriek. Dan ook aandacht voor de Cheltenham run van Stampersgat, die na de geslaagde Weelfeesten het dorp opnieuw op z’n kop zullen zetten. Zonder de vaste microfonist overigens, want die is naar Ameland voor de Tri-Ambla-triathlon. Verder is het politietriathlon in Spijkenisse met bier in plaats van sportdrank aan de meet en de altijd gezellige kermisronde van Roosendaal. Tot volgende week!