De uitslagen drogen een beetje op dezer weken, maar da’s normaal in de vakantieweken. De profronde van Etten-Leur was het adieu van Servais Knaven en ook een beetje van Koos Moerenhout, met beetje Gastels bloed in de aderen. Terwijl zijn schoonvader André Klep zesde werd in een BWF-koers in Achtmaal, reed Koos een paar dagen later zijn laatste wedstrijd op Nederlandse bodem als vijfde uit. Nog aan het begin van haar carrière staat Anouk Rockx, die in het Belgische Steensel een fraaie tweede plaats behaalde en eerder nog tiende werd in Turnhout. Daar deed zusje Simone nog een plaatsje beter bij de nieuwelingen.

En nog priller in hun sportloopbaan staan de deelnemers aan de Nationale Jeugdronde van Roosendaal, waar we eerder enige melding van maakte. Uitslagen daarvan zijn deels wel bekend. Zo is Thomas Bartelen zesde geworden in het eindklassement en Marleen Hermans veertiende. Sterk in de snelheidsonderdelen was ook Jurgen Bartelen, die de veldrit won en op het hinderniscriterium tweede werd. Ook Cliff de Peijper en Mitchell Jonkers streden goed mee. In de ploegenklassementen werd Aramis Alleewonen met vrijwel alle Gastelse jongens zevende. De Suiker Unie ploegen werden veertiende bij de jongens en vijfde bij de meisjes.

Dan weer naar de ervaren rotten. Henny Rovers werd in het Belgische Sourmagne zevende op het wereldkampioenschap van de Internationale Cycling Federation bij de 50-plussers. Maatje Dré Klep werd veertiende bij de 60-plussers.

In het Vlaamse Dendermonde pakten Sven en Perry Megens na de vakantie de draad weer op. Volgens Perry kwam de Gastelse tandem nog wat ritme te kort. Sven werd vijfde algemeen en tweede bij de tandems. Over de grenzen vond ook Koen van Elteren nog een triathlon. De triatleet moest zijn thuiswedstrijd vanwege een griep laten schieten, maar is nu lekker op dreef. In de sprint-triathlon van bluesstadje Peer werd hij 38e senior in 1.07.21 uur. Op een Track-meeting in Utrecht deed Tim Egelmeers, tegenwoordig uitkomend voor het First Running team van Jack Wouters, mee aan de 1000 meter. Tim eindigde als tiende in 2.58.12 minuten. De Hoevense Polderloop kunnen we nog niet meenemen in het overzicht, daarover&nbsp, volgende week meer. En hopelijk al de uitslagen, want die verschijnen dit jaar sneller op de website omdat de vaantjesavond vervallen is.

De laatste trio-uitslagen nemen we volgende week mee, zoals we nog wel meer ‘inhaalprestaties’ hebben. Wat te denken van Marijn van Zundert, die na zijn Nederlands kampioenschap ook nog eens drie open Belgische titels aan zijn zwembroek reeg. Op de 50 en 100 meter schoolslag en met zijn Brabo-team op de estafette. Zijn tijden waren minder dan voorheen respectievelijk 30,31 en 1.07,34. Daar stond bij de bronzen plak op de 200 meter schoolslag wel een fraaie 2.30,31 voor op de klokken. Zo kan een klassering of titel minder belangrijk zijn dan een tijd.

In het nieuws tenslotte de lancering van de Halderbergse sportnota, waarbij Oud Gastel in een fotocollage mooi werd aangeduid als het triathlondorp. Dat zien wij natuurlijk graag.

Aanstaand weekeinde in Kijkduin de Noordzeetriathlon en een week later de klassieker in Almere met het debuut van Erik-Simon Strijk en wie weet waar onze Gastelse atleten allemaal nog meer onderweg zijn.