Gastelse atleten onderweg (172)

Er wordt weer volop gefietst in den lande en daarbuiten. In de Omloop door het Land van de Kleine Hein kwam Anouk Rockx als negentiende binnen. Henny Rovers komt wekelijks korter te rijden: nu 7e in Breda-Spinveld, waar Jan Palings 11e en André Klep 14e werd. Wil Buurstee werd 25e bij de amateurs daar. De klassieke Omloop Alblasserwaard over 117 kilometer leverde Corné Hagenaars een 58e plaats op bij de junioren. In  de tijdrit komt de specialiteit van oud-triatlete Anouk Rockx nog altijd goed tot z’n recht. In Puttershoek werd ze tweede achter eeuwige rivale Rebecca Talen. Anouk was met de 15 km. klaar in 20.26,3 minuten. Simone Rockx werd bij de nieuwelingen zevende in een tijd van 23.23,9 over dezelfde afstand. Loeihard rijden die meiden dus over het asfalt door de Hoeksche Waard. In het bloedhete Eijsden, Zuid Limburg waren de broertjes Bierkens aan het klimmen. In de jeugdkoers eindigde Tim op een 8e en Luuk op een 15e plaats.

Het was, zoals gebruikelijk een paar dagen voor de Vlietloop, een rustig hardloopweekeinde. Neemt niet weg dat Adrie van Bavel weer wel een wedstrijdje wist te vinden. Dit maal de 15e  Molenkadeloop in Dussen. Hij koos er voor de 6,3 km. en werd vierde in het veld in een tijd van 30.29 minuten. Ook nog niet meegenomen de NK veldloop voor gemeenteambtenaren, bezocht door 4000 deelnemers maar helaas vanwege een storm die over Neeltje Jans raasde vroegtijdig afgelaste. Burgemeester Gerard Rabelink moest die beslissing nemen. Onze eigen Corné Kriesels en ook zijn collega Rien Buurstee waren in Zeeland. Kon Corné nog starten op de 6 kilometer, voor Rien zat dat er op de 12 niet meer in. Uitslag: H45: 25.Corne Kriesels 32.35.

En daarmee hebben we de meeste uitslagen weer verwerkt. Natuurlijk zal er wel eens een niet meegaan, dat kunt u altijd mailen naar info@tveerke.nl

Dat is ook een belangrijk mailadres voor komende vrijdag als de 26e Vlietloop op de rol staat. Meer daarover in een apart bericht in deze Bode. Wij melden hier nog dat het bestuur van de Werkgroep Sport ’t Veerke enkele wijzigingen ondergaat. Xander Hagenaars zet als vergaderman zijn activiteiten op een lager pitje, hij blijft nauw betrokken bij de uitvoering van de evenementen. Paul Roomer heeft het dermate druk met allerhande activiteiten dat hij wel afscheid neemt van ’t Veerke. We danken Xander en Paul tot dusverre al voor hun inspanningen. In het bestuur hopen we binnenkort versterking te krijgen van twee nieuwe leden.
Voor vrijdag staat alles op scherp. We hopen vooral weer op veel (172?) Gastelse atleten tijdens de Vlietloop, Oranjeloop en historische mijl. Te beginnen vanaf 13.00 uur. Tot dan!

Vrijdag wordt ook onze naamsponsor Verwer en Janssen vermogensbeheer voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Een jubileumfeestje is het wederom, want net als Beatrix 30 jaar koningin is ook de Oranjeloop aan haar 30e aflevering toe. Dat hopen we te vieren met een recordaantal van 130 deelnemertjes. We gaan het zien.