Gastelse atleten onderweg (170)

De marathon lopen is het ultieme doel van iedere zichzelf respecterende hardloper. Sinds zondag is Gastel weer een marathonloper rijker. Adrie Takx, tot 2007 topvolleyballer en daarna vanwege blessures voorzichtig aan heet lopen geslagen, bedwong de 42 altijd zware kilometers in wat hij ‘zijn Rotterdam’ noemt. Adrie is bedrijfsleider bij wegenbouwbedrijf Van Kessel en heeft als zodanig stukken marathon haast zelf aangelegd. Zondag mocht hij 4.05.58 uur genieten van die zo bijzonder ambiance, die Rotterdam altijd weer is. Een miljoen kijkers, die allemaal hun handen stuk klapten op de prestatie van o.m. Adrie. Een prachtig debuut en het smaakt naar meer. Pas na 35 kilometer gingen de benen echt pijn doen en moest hij zijn tempo bijstellen, maar een prima debuut. Welkom Adrie in de eregalerij van marathonbedwingers!

Jan van Sprundel was voor het tweede jaar op rij van de partij. Voor de Stampersgatse atleet zat de Fortis Marathon er iets eerder op: 3.49.03 uur. Het verval in de tweede helft was voor Jan iets sterker dan Adrie. Zo liep hij halverwege nog op een schema van 3,5 uur, maar dat bleek in de tweede helft iets te ambitieus. Ook Jan kijkt echter terug op een enerverende sportdag van deze klassieker onder de loopevenementen. Over drie weken zetten we beide mannen in het zonnetje als ze hun ererondje tijdens de Vlietloop maken. Eerst herstellen. O ja, nog even de klasseringen van de mannen beiden uitkomend in de M45. Jan 644e en Adrie 954e. In totaal liet bijvoorbeeld Adrie nog 2500 van de 7500 marathonlopers achter zich. Toch niet gering.

 

 

 

Ook de korte afstanden trokken twee Gastelaren. Piet van den Bosch legde de 10 km. door de havenstad af in 54.19 minuten, dat was goed voor een 1141e plaats en Carry Bolmer proefde de unieke sfeer op de 5 kilometer met een tijd van 27.25 en een 104e plaats.

De Kievitlopen in Bergen op Zoom gaan onverdroten door. Adrie van Bavel was zondag weer van de partij en klokte 48.15 minuten op de 10 kilometer.

Dan naar het wielrennen, want dat stond in Gastel wel centraal afgelopen weekeinde. De 63e ronde van Gastel werd ingeluid met een schitterende koerskrant waarin ook aandacht voor Werkgroep Sport ’t Veerke. Dank wielercomité voor die mogelijkheid. Schijndelaar Thomas Rabou van de Rabo’s won de elite/beloftekoers. Marcel Alma uit Harskamp was de beste A-amateur, Kelly Markus uit Hoofddorp was beste juniore, Ricardo van Dongen uit Oosterhout beste nieuweling en Ashlynn van Baarle uit Zoetermeer beste nieuwelinge. Simone Rockx werd in die groep 21e. De Gastelse hoofdrol in de thuiswedstrijd was weg gelegd voor haar zus Anouk, die maar net van de overwinning werd afgehouden door eerdergenoemde Kelly Markus. Een schitterende tweede plaats voor Anouk derhalve, ze komt steeds dichterbij de zege voor eigen publiek. En de meisjes werden natuurlijk breed geportretteerd in de wielerkrant en in de regiopers. Complimenten wederom aan de organisatie en een dankjewel aan Frans Vogelaars, die afscheid nam na zoveel jaren organiseren. De andere categorieën fietsten elders. DE BWF-ers in Breda-Moleneind bijvoorbeeld. Een goed optreden van het trio Henny Rovers, André Klep en Jan Palings daar, respectievelijk 4e, 5e en 6e. Wil Buuurstee maakte het kwartet op de 12e plaats compleet. In Rockanje een jeugdkoers, waarbij Luuk Bierkens hard ten val kwam maar toch als 13e de rit uitreed. Broer Tim sprintte in de kopgroep naar een 8e plaats. Zondag waren de districtskampioenschappen in Oosterhout. Nu was Tim betrokken bij een massale valpartij in de kopgroep. De race werd later hervat en hij werd 15e. Broer Luuk was goed hersteld en werd 12e. Ook Cliff de Peijper en Thomas Bartelen reden hier en finishten op de sterk bezette titelstrijd als 27e en 21e.

Op naar de Vlietloop over 16 dagen!