Gastelse atleten onderweg (168)

Alleen al meedoen aan de Amsterdam Swim Cup is een prestatie van formaat. Coen de Bruijn was – waarschijnlijk – de eerste Gastelaar, die deze eer te beurt viel.  De seniorentop diende zich tussen de Franse en Duitse zwemtoppers in onze hoofdstad te kwalificeren voor het EK in Boedapest en Coen deed zondag mee aan de 100 meter schoolslag, zijn specialiteit. Hij werd 38e in 1.10,52. Nogmaals: tussen de grootste zwemmers van Europa. Eerder kreeg de Hieronymuszwemmer al de zeldzame KNZB-prestatiemedaille bij zijn club uitgereikt. Ook het First Running Team zette de vele medaillewinnaars op atletiek NK’s onlangs op het Redband Sportpark in het zonnetje. Daaronder dus de tweevoudig bronswinnares Celine de Wild.

Wielrennen met de altijd actieve broertjes Bierkens. Zaterdag in Dommelen werd Tim zesde en Luuk 19e en zondag in een vochtig Huijbergen ging Luuk lekker met een zevende plaats en eindigde Tim als negende. In Rijsbergen op d’n Oekel werd Wil Buurstee bij de BWF 9e en Gerbert van de Biggelaar 43e bij de amateurs. Wielrenster Simone Rockx werd deze maand nog 19e in het Belgische Sinaai.

Aangekondigd hadden we hem niet, maar het was natuurlijk de 10 van Halsteren, tweede wedstrijd meetellend voor het WBLC. Roel van Nes – die de puntentelling dit jaar bijhoudt –  en Johan van Opstal zijn echte rivalen aan het worden bij de H35. In Halsteren viel dat in het voordeel van Roel (3e) uit, maar Johans vierde tijd was top: 35.24 minuten. Zo snel had hij al enkele jaren niet meer gelopen. Een dik verdiende zege was er voor José de Vugt bij de D55 met Mien op de derde plaats. De uitslagen zijn nog niet compleet binnen. H35: 3.Roel van Nes 35.14, 4.Johan van Opstal 35.24, D55: 1.José de Vugt 47.31, 3.Mien Ossenblok 49.53.

Een weekeindje Overijssel combineerde Annette de Bot met deelname aan de crossduathlon van Nijverdal. De Gastelse TOGA-triatlete draait steeds beter op deze discipline. In een wedstrijd met Olympisch triatlete Ingrid van Lubek (winnares) kwam Annette als vierde over de finish in 1.43.59 uur. Ze was er tevens tweede veterane mee.

Twee uitslagen nog van een week eerder. In Dishoek, Zeeland was Rob Musters goed voor een derde plaats op de Roparunkustloop. Hij legde de pittige strandloop over tien kilometer af in 39.56 minuten. Rob was trouwens op Tweede Kerstdag ook al in Dishoek voor de Kerstloop toen over 9 kilometer en afgelegd in een tijd van 34.37, waarmee Rob eind vorig jaar achtste werd. In het Oostbrabantse Sint Anthonis doet zich het merkwaardige voor dat er ieder jaar een Duitser meedoet, die zich uitgeeft voor inwoner van Stampersgat, geen Duitse plaatsnaam. Het zijn waarschijnlijk campinggasten. Nu ging het om Michael Schoemakers, die trouwens de H40-race won in een knappe tijd van 1.17.17 op de halve marathon. Om compleet te blijven vermelden we ook deze atleet.

In zijn woonplaats Klundert overleed vorige week voormalig rolstoelatleet Ebo Roek. Hij won de Vlietloop in 1992 en was deelnemer en medaillewinnaar op drie Paralympics. Zijn familie wensen we sterkte.

Vanavond is de eerste Zomertijdloop. Naar verwachting komen zeker dertig atleten meelopen. De eerste Vlietloop trok 26 jaar geleden 67 atleten, dus het begin is mooi. We zien jullie graag allemaal om 19.30 uur aan de start bij ’t Gastels Veerke en finishen bij ’t Veerhuis. Op Halderberge TV is deze week nog de Veerkeborrel te zien, donderdag 20.30 uur.

Alvast een vrolijk Pasen met op 1e paasdag natuurlijk de Kidney-run, dat fraaie initiatief van oud-Gastelaar Piet Wagemakers destijds. En precies over een maand de 26e Vlietloop uiteraard.